OnePlus își „sapă groapa” și mai mult: explicația dată de companie, pentru că și-a încetinit cele mai bune smartphone-uri

OnePlus își

OnePlus s-a trezit implicat într-o controversă săptămâna trecută, aceasta a avut de-a face cu skin-ul software-ului său, OxygenOS, care limitează cele mai populare aplicații în utilizarea de zi cu zi pe OnePlus 9 și 9 Pro. Am detaliat aici ce s-a întâmplat, de fapt.

Acum, însă, OnePlus a revenit cu ceea ce crede că este o explicație mai bună și mai aprofundată a motivului pentru care a făcut ceea ce a făcut.

„În ultimii ani, performanța SoC-urilor (System on a Chip) pentru smartphone-uri a ajuns la un punct în care puterea lor este adesea exagerată în anumite scenarii, pentru multe aplicații, inclusiv social media, browsere și chiar unele jocuri ușoare. Având în vedere acest lucru, echipa noastră și-a schimbat atenția de la furnizarea simplă de performanță, la furnizarea performanței pe care o așteptați de la dispozitivele noastre, reducând, în același timp, consumul de energie și disiparea căldurii. Pentru a fi mai preciși, dorim să potrivim fiecare aplicație cu cea mai adecvată performanță de care are nevoie”, spune compania, citată de GSMarena.com.

OnePlus critică performanța SoC-urilor pentru smartphone-uri

Compania te asigură, așadar, că totul este în numele duratei de viață a bateriei și a disipării căldurii, într-un mod care lasă deoparte câteva lucruri.

În primul rând, conform tweet-ului de mai jos de la autorul unui articol AnandTech, câștigurile reale ale duratei de viață a bateriei prin utilizarea acestui sistem sunt ridicol de marginale. Oare merită câteva minute de funcționare suplimentară?

În al doilea rând, există o altă soluție la care are acces o companie atunci când durata de viață a bateriei nu este satisfăcătoare și care lansează acel telefon cu o celulă mai mare.

În al treilea rând, există soluții din ce în ce mai complicate (și, prin urmare, scumpe, atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și spațiul de care au nevoie în interior), soluții pentru o disipare a căldurii din ce în ce mai eficiente. Se pare că OnePlus a ales o soluție software „pentru a compensa unele lipsuri hardware în aceste domenii”.

Probabil, acest „scandal” nu ar fi fost atât de mare, dacă OnePlus ar fi fost sinceră cu clienții săi, în privința acestui lucru.

Citește și: