Oamenii de știință modifică genetic plante pentru a crește proteine din carne

Oamenii de știință modifică genetic plante pentru a crește proteine din carne

Cercetătorii din Islanda cultivă peste o sută de mii de plante de orz modificate genetic în interiorul unei sere, pentru un scop foarte neobișnuit: crearea cărnii cultivate în laborator, relatează BBC.

Orzul modificat este recoltat și purificat pentru a extrage proteinele „factorului de creștere”, care, la rândul lor, pot fi utilizate pentru cultivarea cărnii de laborator – o inovație care ar putea face ca industria cărnii de laborator să se bazeze și mai puțin pe animale vii în viitor.

Carnea modificată genetic, salvarea omenirii

Compania din spatele proiectului, ORF Genetics, cultivă orzul prelucrat biogenetic în peste 22.000 de metri pătrați, folosind metode de cultivare hidroponică de înaltă tehnologie.

Factorii de creștere extrasă din semințele de orz joacă un rol important în menținerea celulelor stem. În 2010, ORF a introdus un produs de îngrijire a pielii folosind factorii de creștere.

Puțin peste zece ani mai târziu, compania speră să intre pe piața de carne cultivată cu celule. Factorii de creștere stimulează creșterea țesuturilor care alcătuiesc aceste produse, inclusiv mușchiul animal și celulele grase.

„Populația este în creștere și trebuie să hrănim toți oamenii”, a declarat pentru BBC Arna Runarsdottir, director al tehnologiei de proteine ​​de la ORF Genetics.

Dacă oamenii de știință își pot da seama cum să o producă la scară largă, carnea cultivată în laborator ar avea o mulțime de avantaje care ne-ar putea ajuta să ne hrănească pe toți.

„Nu trebuie să ucidem toate aceste animale, ci doar să luăm celula stem de la ele”, a adăugat ea, menționând că este o opțiune mai viabilă și mai ecologică, în comparație cu carnea cultivată convențional.

Potrivit BBC, factorii de creștere ai ORF sunt deja folosiți de mai multe companii care produc produse din carne cultivate în laborator.

Unde poți încerca preparate pe bază de carne din porc artificial, din toamna asta

La doar câteva săptămâni după ce și-au adus celebrele nuggets „de pui” în restaurante, Impossible Foods lansează un alt produs pe bază de plante. Carnea de porc pe bază de plante, numită inventiv “Impossible Pork”, va fi în meniurile restaurantelor din această toamnă.

Dacă ești în New York, poți încerca “Impossible Pork”, de acum încolo. Restaurantul Momofuku Ssäm al bucătarului David Chang din Manhattan va servi preparate pe bază de carne de porc artificială.

Începând cu 4 octombrie, peste o sută de restaurante din Hong Kong au început să ofere mâncăruri folosind ingredientul, care va ajunge și pe unele meniuri din Singapore în următoarele săptămâni.