Mișcări de trupe rusești în Marea Neagră: gestul lui Putin care-i panichează pe americani

Mișcări de trupe rusești în Marea Neagră: gestul lui Putin care-i panichează pe americani

Autoritățile americane, dar și marile puteri ale Europei, sunt îngrijorate de cele mai recente mișcări de trupe rusești. Din păcate, navele lui Vladimir Putin se apropie de Marea Neagră.

Pe parcursul zilei de ieri, au apărut mai multe postări online cu imagini canalul Volga – Don. Acestea surprindeau nave militare rusești care traversează cea mai directă legătură navigabilă dintre Marea Caspică și Marea de Azov, cu destinația Marea Neagră. Deși intențiile adevărate ale rușilor sunt necunoscute la această oră, pare să vizeze tot teritoriul ucrainean.

Printre nave se pot vedea şi câteva vase de desant. Anunţul Ministerului rus al Apărării despre aceste manevre a fost făcut săptămâna trecută şi a fost motivat de exerciţii neanunţate pentru verificarea stării de operativitate a unor unităţi militare.

Ca referință, Rusia desfăşoară în această lună aproximativ 4.000 de exerciţii pentru a-şi testa starea de operativitate conform oficialilor din Ministerul rus al Apărării. În cadrul acestor exerciţii, sute de blindate au fost transportate din mai multe regiuni la graniţa de est a Ucrainei şi în Crimeea. Dacă nu ai ști, ai crede că Vladimir Putin se pregătește de un război în regiune sau, în cel mai probabil caz, de asimilarea unei noi regiuni ucrainiene, dincolo de Crimeea.

Pentru a amplifica tensiunile create de ruși, până la finalul săptămânii în Marea Neagră, vor intra şi două distrugătoare americane. Distrugătoarele Roosevelt şi Donald Cook, vor trece prin Strâmtoarea Bosfor în Marea Neagră pe 14 şi 15 aprilie şi se vor întoarce pe 4 şi 5 mai, a arătat un post de televiziune din Turcia, citând un comunicat al  Ministerului turc de Externe. La aflarea acestei vești, fără să ofere prea multe detalii, adjunctul ministrului rus de Externe a spus că prezența navelor americane va complica situația de securitate din regiune.