Ministerul Finanțelor, anunț de ultimă oră: Titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanțelor, anunț de ultimă oră: Titluri de stat pentru populaţie

Ministerul Finanțelor din România anunță că, începând de luni, se lansează o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS pentru populație.

Românii interesați trebuie să știe că, în perioada 13 septembrie – 01 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente și nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română și B.R.D. – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, care sunt listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an și 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% și respectiv de 3,75%, iar cele în euro au scadență de 5 ani și dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Titlurile de stat destinate populației sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacționate pe piața secundară interbancară.

„Ministerul Finanțelor continuă emisiunile de titluri de stat destinate populației prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie să știe ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase și este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât și în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câștigurile de capital și a veniturilor din dobânzi sunt neimpozabile. Prin continuarea emisiunilor de titluri de stat în cadrul acestui program, Ministerul Finanțelor își reconfirma angajamentul de a oferi persoanelor fizice opțiuni atractive de economisire, concomitent cu diversificarea surselor de finanțare a statului” , a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Românii trebuie să știe că persoanele care deținătoare de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare și care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: