Milioane de telefoane rămân fără WhatsApp, de la 1 noiembrie: cele mai multe modele afectate, cu Android

Milioane de telefoane rămân fără WhatsApp, de la 1 noiembrie: cele mai multe modele afectate, cu Android

De câteva ori pe an, cei de la WhatsApp atrag atenția asupra unui număr important de telefoane care vor rămâne fără posibilitatea de a utiliza cel mai popular serviciu de chat de pe mapamond. Următorul val de restricții se impune pe 1 noiembrie, peste doar câteva zile.

În contextul în care foarte multe telefoane neactualizate cu Android se află la această oră în circulație pe piață, aceasta este o veste proastă care va afecta un număr record de utilizatori de smartphone. Un pic trist este și faptul că soluția achiziției unui nou terminal doar pentru a putea rula WhatsApp în condiții optime nu reprezintă o soluție reală pentru mulți dintre ei.

Rămâi fără WhatsApp dacă ai unul dintre aceste telefoane

În aproximativ o săptămână, WhatsApp va actualiza lista smartphone-urilor care mai pot rula aplicația cu același nume. Evenimentul se întâmplă de la 1 noiembrie și cele mai afectate terminale sunt cele cu Android. Mai precis, este vorba de dispozitivele care rulează Android 4.0.4 sau mai vechi. Soluția oferită de oficialii companiei din spatele serviciului este cea la care te-ai aștepta. ”WhatsApp nu va mai oferi suport pentru telefoanele Android care rulează sistemul de operare 4.0.4 și mai vechi la 1 noiembrie 2021. Vă rugăm să treceți la un dispozitiv compatibil sau să vă salvați istoricul de chat înainte de această dată”.

Lista unui procent semnificativ dintre terminalele afectate poate fi analizată mai jos:

Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2, Galaxy Core și Galaxy Ace 2.

LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus F5, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5, Optimus L5 II, Optimus L5 Dual, Optimus L5 Dual, Optimus L3 II, Optimus L7, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus L7 II, Optimus F6, Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II, Optimus Nitro HD și 4X HD, și Optimus F3Q

Alcatel One Touch Evo 7, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Caterpillar Cat B15, Wiko Cink Five, Wiko Darknight, Lenovo A820, UMi X2, Faea F1 și THL W8