29 apr. 2021 | 20:26

Microsoft a rezolvat cea mai mare problemă pentru cei care folosesc Windows 10 în mai multe ecrane

ACTUALITATE
Microsoft a rezolvat cea mai mare problemă pentru cei care folosesc Windows 10 în mai multe ecrane

Dacă te numeri printre cei care aleg să comute între mai multe ecrane atunci când folosesc Windows 10, atunci află că Microsoft a rezolvat cea mai mare problemă.

Dacă ai nevoie de spațiu vizual mare atunci când lucrezi pe Windows 10, atunci mai mult ca sigur că folosești două sau mai multe ecrane. Te poți ajuta de setup-ul denumit multi-monitor, dar mulți utilizatori care fac asta s-au lovit de o problemă.

Au observat că, în multe cazuri, aplicațiile se mută de pe un ecran pe altul într-un mod deranjant. Se întâmplă mai ales atunci când computerul intră în sleep mode. Ei bine, Microsoft a sesizat această problemă și a decis să intervină și să o rezolve.

Microsoft a rezolvat cea mai mare problemă pentru cei care folosesc Windows 10

Cum spuneam, probleme apărea mai ales când computerul era lăsat nesupravegheat pentru mai multă vreme și intra în sleep mode. Se întâmpla ca majoritatea aplicațiilor să sară pe ecranul principal sau pe laptop, dacă acesta era sursa principală. Trebuia, în acest caz, să rearanjezi aplicațiile la locul lor.

Microsoft susține că a rezolvat această problemă care îi ținea pe loc pe mulți utilizatori și le lua ceva timp, lucru care devenea frustrant la un moment dat. Problema tehnică e identificată sub numele de „Rapid Hot Plug Detect”, dar a fost rezolvată.  Ar trebui, așadar, ca odată redeschis PC-ul, acesta să mențină toate aplicațiile unde le-ai lăsat.

Microsoft susține însă că problema se poate rezolva doar prin intermediul programului Microsoft Insider, care ți-e la îndemână dacă folosești Windows 10 pe mai multe ecrane și-ți împarți spațiul de lucru în acest fel.

Pe de altă parte, Microsoft anunța recent că lansează un nou magazin virtual. Cel mai probabil, se va întâmpla în această vară. Noul magazin nu doar că va avea o interfață complet diferită de cea actuală, dar va deveni semnificativ mai prietenos cu dezvoltatorii prin câteva funcții care le sunt dedicate.