Metoda inedită prin care am putea lupta cu încălzirea globală: ce rol ar putea juca Luna

Metoda inedită prin care am putea lupta cu încălzirea globală: ce rol ar putea juca Luna

Congresmanul Louie Gohmert a sugerat o abordare neobișnuită a gestionării schimbărilor climatice: modificarea orbitei Lunii, pentru a schimba vremea aici pe Pământ. Ar putea fi o soluție fezabilă pentru a lupta cu încălzirea globală?

Gohmert este convins – incorect, dar convins – că activitatea umanității nu este responsabilă pentru mediul în schimbare, motiv pentru care a adus în discuție acest schimbările pe orbita lunară, ca o scuză pentru a nu promulga nicio legislație climatică.

„Am fost informat de către directorul NASA că au descoperit că orbita Lunii se schimbă ușor și la fel și orbita Pământului în jurul Soarelui”, a adăugat Gohmert, referindu-se la Jim Bridenstine. „Știm că a existat o activitate semnificativă de erupție solară. Și, așadar, poate face ceva Serviciul Național al Pădurilor sau Biroul de Gestionare al Terenurilor pentru a schimba cursul orbitei lunii sau orbita Pământului în jurul Soarelui? Evident, asta ar avea efecte profunde asupra climatului nostru”.

Din nou, pentru a fi foarte clar, toate aceste declarații sunt o prostie.

NASA a luat o poziție clară împotriva lui Gohmert, oferind o declarație către NBC care a respins afirmațiile reprezentantului SUA.

„Schimbările climatice anterioare determinate de mici variații ale poziției Pământului în raport cu Soarele, cunoscute sub numele de cicluri orbitale sau Milankovitch, au loc pe parcursul a zeci de mii de ani”, a spus agenția spațială NASA. „Aceste cicluri orbitale nu produc schimbările pe care le observăm în înregistrările noastre climatice prin satelit, inclusiv încălzirea rapidă și nivelurile de dioxid de carbon care sunt fără precedent de milioane de ani”.

Dovezile științifice arată că emisiile de gaze cu efect de seră create de oameni, în primul rând prin arderea combustibililor fosili și utilizarea terenurilor, sunt motivele schimbărilor climatice, conform NASA.

Încălzirea globală este responsabilă de unul din trei decese cauzate de emisiile provocate de om

Un nou studiu indică faptul că între 1991 și 2018, mai mult de o treime dintre toate decesele în care căldura a jucat un rol au fost atribuite încălzirii globale induse de om. Încălzirea globală este responsabilă, deci, pentru un număr îngrijorător de decese.

Utilizând date din 732 de locații din 43 de țări din întreaga lume, cercetătorii spun că demonstrează pentru prima dată contribuția reală a schimbărilor climatice provocate de om la creșterea riscurilor de mortalitate datorate căldurii.

Astfel, estimările indică faptul că 37% din totalul deceselor cauzate de căldură în ultimele perioade de vară au fost atribuite încălzirii planetei din cauza activităților umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: