Mark Zuckerberg a ajuns în pragul disperării: averea îi e amenințată

Mark Zuckerberg a ajuns în pragul disperării: averea îi e amenințată

Toamna aceasta nu aduce deloc vești bune pentru fondatorul celei mai mari și puternice rețele sociale din lume. Mark Zuckerberg trebuie să scoată din buzunare o sumă frumoasă de bani, din cauza unei amenzi. Astfel, averea miliardarului poate fi pusă în pericol.

50,5 milioane de lire sterline trebuie să achite Mark Zuckerberg. Aceasta este decizia adoptată de Autoritatea britanică a concurenței (CMA).

Autoritățile britanie au acuzații grave la adresa gigantului social-media.

Mai exact, conform autorităților locale abilitate în această speță, se pare că amenda uriașă a fost aplicată în cadrul fuziunii cu Giphy, din cauză că a continuat integrarea celor două întreprinderi, în pofida unei anchete în curs.

”Este pentru prima oară când o întreprindere încalcă un ordin al CMA și refuză cu bună știință să furnizeze toate informațiile pe care i le cere”, în pofida unor ”avertismente repetate”, precizează într-un comunicat autoritatea britanică de reglementare.

Totuși, Facebook are planuri mari

Deși va trebui să achite această amendă colosală, gigantul tech privește cu optimism către viitor și are planuri financiare foarte ambițioase, în special pe sectorul banilor digitali.

Conform unui anunț al șefului de plăți Facebook, David Marcus, compania lui Mark Zuckerberg lansează „un mic pilot” al companiei Novi în Statele Unite și Guatemala, cu scopul de a permite membrilor familiei să trimită remitențe peste granițe.

„Facem un pilot pentru testarea funcțiilor de bază ale caracteristicilor și a capacităților noastre operaționale în domeniul asistenței și conformității cu clienții”, a spus Marcus. „De asemenea, sperăm că acest lucru va demonstra un nou caz de utilizare stablecoin (ca instrument de plăți) dincolo de modul în care sunt utilizate în mod obișnuit astăzi”.

Utilizatorii trebuie să știe, totuși, că Facebook va lansa portofelul digital fără Diem, criptomoneda sa planificată, care se confruntă cu un val de respingeri din partea parlamentarilor și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

 

Citește și: