Lovitură dură pentru hackerii Ransomware. Se întâmplă chiar acum, pe internet

Lovitură dură pentru hackerii Ransomware. Se întâmplă chiar acum, pe internet

Hackerii grupării REvil, despre care se bănuiește că ar avea legături cu Rusia, întâmpină mari probleme. Mai multe site-uri afiliate infractorilor cibernetici au dispărut marți de pe internet.

Hackerii REvil sunt recunoscuți în plan global după ce au dat mai multe atacuri de tip Ransomware. Acesta este unul dintre cele mai răspândite atacuri în ultima perioadă. Practic, atacatorii se orientează în special către o companie, indisponibilizându-i anumite servicii.

Doar după ce e plătită o răscumpărare, compania își poate relua activitatea. Totuși experții în securitate cibernetică sfătuiesc victimele să nu achite răscumpărarea cerută de hackeri, deoarece nu au nicio garanție că situația va reveni la normal.

Marți, un site de plăți și un blog condus de grupul REvil au devenit brusc inaccesibile.

Momentan, motivul din spatele dispariției este necunoscut.

Totuși, unii experți în securitate cibernetică spun că autoritățile ar fi intrat pe fir, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Statele Unite ale Americii (SUA) și Rusia, pe fondul atacurilor cibernetice.

SUA și Rusia traversază o perioadă tensionată din cauza atacurilor de tip Ransomware

În ultima perioadă, mai multe companii americane au fost lovite de atacuri cibernetice de tip Ransomware, iar autoritățile din Statele Unite cred că în spatele moltora dintre atacuri s-ar afla hackeri de origine rusă.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că a ridicat problema aceasta președintelui rus, Vlamidir Putin, în timpul unui apel telefonic vineri, după ce a discutat subiectul în timpul unui summit cu președintele rus la Geneva, luna trecută.

Momentul întreruperii de marți a stârnit speculații conform cărora oficialii americani sau ruși ar fi putut lua măsuri împotriva REvil – deși oficialii au refuzat până acum să comenteze această situație aparent inexplicabilă.

FBI l-a acuzat pe REvil – cunoscut și sub numele de Sodinokibi – că s-a aflat în spatele unui atac Ransomware asupra celei mai mari companii de procesare a cărnii din lume, JBS. Atacul a fost lansat luna trecută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: