Lovitură dură pentru Google si compania mamă – Alphabet. Ancheta a fost demarată astăzi

Lovitură dură pentru Google si compania mamă - Alphabet. Ancheta a fost demarată astăzi

Oficiul Federal al Cartelului din Germania cercetează gigantul tehnologic Google, în baza noilor legile în materie de concurență. Autoritatea antitrust are acum atribuții de a interzice marilor corporații digitale să se angajeze în practici anticoncurențiale.

Biroul Federal al Cartelului din Germania a lansat marți două proceduri legale împotriva Google și a companiei mamă, Alphabet, în baza unui nou amendament al legislatiei privind legea concurenței, care a intrat în vigoare în ianuarie.

În situația în care ancheta concluzionează că giganții tech au „o importanță majoră” pe piețe, autoritățile pot să interzică anumite dintre activitățile lor considerate ca fiind practici concurențiale abuzive.

Într-o declarație pe site-ul său web, autoritatea a declarat că prima procedură va viza stabilirea dacă Google îndeplinește criteriile pentru a o clasifica în categoria menționată mai sus.

A doua procedură va analiza termenii Google de prelucrare a datelor, pentru a vedea dacă aceștia constituie o practică anticoncurențială.

Într-o declarație recentă de presă, președintele autorității, Andreas Mundt, a spus că numărul mare de servicii digitale ale Google – inclusiv motorul său de căutare, YouTube, Google Maps, sistemul de operare Android și browserul Chrome – înseamnă că are o poziție dominantă pe piețe .

De asemenea, el a mai spus că modelul său de afaceri se bazează în mare parte pe prelucrarea datelor legate de utilizatori.

l a mai spus că modelul său de afaceri se bazează în mare parte pe prelucrarea datelor legate de utilizatori.

Citește și: