Lovitură după lovitură pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Cât de mult a crescut prețul petrolului

Lovitură după lovitură pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Cât de mult a crescut prețul petrolului

Prețul petrolului a crescut, în ansamblul săptămânii trecute, cu peste 3%. Acest lucru, în condițiile în care vineri prețul a scăzut, în urma reluării producției de către companiile energetice din Golful Mexic, după uraganele produse în regiune.

Conform Profit.ro, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 33 de cenți și au închis la 75,34 dolari pe baril. Contractele pentru petrolul WTI, de referință pe piața americană, au coborât cu 64 de cenți, la 71,97 dolari pe baril.

Prețul petrolului a explodat

Per total, în ultima săptămână, cotația petrolului Brent a urcat cu 3,3%, iar cea a petrolului WTI cu 3,2%. Acestea sunt susținute de oferta mai mică determinată de oprirea producției în Golful Mexic.

În ceea ce privește declinul de vinery, el a avut loc după cinci ședințe de creșteri ale petrolului Brent. Miercuri, prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel atins de la sfârșitul lunii iulie, iar cel al petrolului WTI cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august.

”Motivul pentru care prețurile petrolului au atins astfel de maxime în ultimele zile este legat de perturbarea livrărilor și scăderea stocurilor, dar, odată cu reluarea producției de petrol în Statele Unite, este de așteptat ca petrolul să fie tranzacționat la prețuri mai mici”, a declarat Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy, conform aceleiași surse.

Prețul combustibilului a explodat în România, iar părerile analiștilor nu sunt neapărat optimiste.

Prețul carburanților a crescut substanțial în ultimele luni, iar evoluția nu se va opri aici. Mai mult, benzina și motorina se scumpesc săptămânal, acesta fiind unul dintre motivele pentru care economiștii consideră că avem printre cei mai scumpi combustibili din Europa.

În general, populația este de părere că raportat la salariile și pensiile din România, prețul carburanților este foarte mare. O mașină pe motorină îl costă pe proprietar aproape o mie de lei pentru un plin la săptămână.