Legea care schimbă tot: ce urmează să fie instalate în toate locuințele

Legea care schimbă tot: ce urmează să fie instalate în toate locuințele

Asta înseamnă că 145.000 de puncte de încărcare noi ar putea fi instalate în fiecare an.

Stațiile de încărcare pentru vehicule electrice vor fi necesare pentru toate casele și afacerile noi din Marea Britanie începând cu 2022, a anunțat guvernul. Noua măsură își propune să stimuleze adoptarea vehiculelor electrice în țară prin adăugarea a până la 145.000 de puncte de încărcare suplimentare în fiecare an.

„Acest lucru va însemna că oamenii pot cumpăra proprietăți noi deja pregătite pentru viitorul unui vehicul electric, asigurându-se în același timp că punctele de încărcare sunt disponibile cu ușurință în magazinele și locurile de muncă noi din Marea Britanie – făcându-l la fel de ușor ca și alimentarea unei mașini cu benzină sau diesel astăzi”, se arată în comunicatul de presă.

Legea a generat destule discuții

Guvernul Marii Britanii a susținut deja instalarea a peste 250.000 de puncte de încărcare, așa că noile reguli ar crește acest lucru cu peste 50% doar în primul an. Clădirile precum supermarketurile și locurile de muncă sunt incluse în lege, împreună cu renovările la scară largă care vor avea peste 10 locuri de parcare. Cu toate acestea, detaliile regulilor, cum ar fi specificațiile și puterea de ieșire a instalațiilor, nu au fost încă publicate.

Partidul laburist de opoziție din Marea Britanie a remarcat că Londra și partea de sud-est a țării au mai multe puncte de încărcare „decât restul Angliei și Țării Galilor la un loc”, iar noua lege nu ajută în acest sens. De asemenea, a mai spus că nu include nicio prevedere care ar face vehiculele electrice mai accesibile pentru familiile cu venituri mici și medii.

Guvernul Regatului Unit urmărește să interzică total vânzarea de mașini cu combustibili fosili până în 2030 – cu 10 ani mai devreme decât era planificat. Guvernul a declarat anterior că este pregătit să cheltuiască 500 de milioane de lire sterline, aproximativ 660 de milioane de dolari, pentru construirea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice în țară.