Îți cauți un job mai bine plătit? Iată lista locurilor de muncă unde patronii te-ar angaja și mâine

Îți cauți un job mai bine plătit? Iată lista locurilor de muncă unde patronii te-ar angaja și mâine

În România e nevoie acută de forță de muncă. Multe domenii de activitate au nevoie de personal, iar patronii se plâng de faptul că nu găsesc angajați pentru posturile vacante, nici măcar dacă măresc salariile și bonusurile oferite la angajare.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, trebuie să știi că 22.113 de joburi vacante sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Locuri de muncă vacante în toate domeniile de activitate

Chiar dacă ai sau nu o calificare în domeniu, poți găsi un job vacant pentru tine. De altfel, lista domeniilor de activitate este vastă, variind de la retail, la industria confecţiilor și transporturi.

Trebuie să știi că, din totalul numărului de joburi disponibile, un număr de 1.379 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; inginer în diferite domenii de activitate; analist servicii client; analist financiar; manager proiect etc.), iar 5.901 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; ipsosar (exclusiv restaurator); controlor calitate etc.).

Prin urmare, 5.917 locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii profesionale (şofer autocamion/maşină de mare tonaj; lucrător comercial; lăcătuş mecanic; fierar betonist, dulgher etc.), restul de 8.916 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; asistent personal al persoanei cu handicap grav; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Mulți angajatori oferă calificare la locul de muncă și, pentru multe dintre cazuri, nu e nevoie să îți faci griji cu privire la experiență. Vei învăța totul la locul de muncă, important este să ai dorința de a depinde cunoștințe și de a evolua profesional, spun experții în resurse umane.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de ANOFM, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru posturile de lucrător comercial (1.289 de locuri de muncă); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.035 locuri de muncă); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (784 de locuri de muncă); manipulant mărfuri (757); asistent personal al persoanei cu handicap grav (707); agent de securitate (663); muncitor necalificat în industria confecţiilor (531); agent de vânzări (490); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (471); ambalator manual (389); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (321).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: