18 nov. 2021 | 18:25

Instagram intră în rând cu lumea: ce funcție copiază de la Snapchat și GoogleMaps

ACTUALITATE
Instagram intră în rând cu lumea: ce funcție copiază de la Snapchat și GoogleMaps

Știi senzația când Instagram pur și simplu nu cooperează – poate este o eroare, poate este lent. Dar pur și simplu nu poți posta fotografiile pe care ai așteptat să le distribui toată ziua.

A scutura telefonul de furie acum are de fapt un rost. Ei bine, cel puțin dacă erorile de pe Instagram te frustrează. De acum înainte, așa poți raporta orice fel de problemă cu aplicația: doar îți scuturi telefonul și va apărea un bot Instagram care te va întreba ce este în neregulă.

Într-un videoclip postat recent pe Twitter, șeful Instagram Adam Mosseri a introdus două funcții noi sau, așa cum le numește el, „bijuterii ascunse” ale aplicației. Prima îți va permite să ștergi o fotografie din carusel ca să nu mai ștergi o întreagă postare. Mosseri se referă la ea ca fiind „funcția finală”, având în vedere că mulți oameni au cerut-o și acum este în sfârșit aici.

Rage Shake

A doua caracteristică despre care vorbește este cea pe care o găsesc deosebit de distractivă. Dacă este ceva în neregulă cu Instagram, îți scuturi telefonul. Va apărea o mică fereastră și îți va permite să explici ce fel de problemă ai. Mosseri spune că cineva se va ocupa de el odată ce va primi raportul și cred că asta înseamnă că „cineva” va fi un om real. Mosseri observă că aceasta este o modalitate de a prioritiza remedierea erorilor și alte probleme de remediat în aplicație. Mă bucură faptul că după ce a fost disponibilă de mulți ani pentru Google Maps și Snapchat, funcția rage shake este disponibilă și pe Instagram.

Deocamdată, funcția de rage shake este disponibilă numai în SUA și mi-aș dori să citesc asta înainte de a-mi scutura telefonul ca un maniac încercând să văd cum arată noua funcție. Dar vestea bună este că este disponibil atât pentru iOS, cât și pentru Android. În ceea ce privește „finally feature” care îți permite să ștergi o singură fotografie din carusel, este disponibilă doar pentru iOS momentan. Cu toate acestea, Mosseri anunță că va veni și pe Android în curând.