Imagini uimitoare cu bombe fix înainte ca acestea să lovească țintele

Imagini uimitoare cu bombe fix înainte ca acestea să lovească țintele

Te-ai întrebat vreodată cum arată o bombă exact înainte să-și atingă ținta? Acum poți să vezi asta. Iată o colecție fascinantă cu imagini cu bombe fix înainte de impact.

Bombele cu hidrogen, cele mai explozive din lume, nu au mărime limită teoretică. Cu cât este mai mare cantitatea de combustibil, cu atât este mai mare explozia. Istoria ne amintește că atunci când SUA au detonat prima bombă de acest fel, forța sa distructivă a fost de 700 ori mai mare decât cea a bombei atomice care a distrus Hiroshima.

În cele mai negre zile ale Războiului Rece, sovieticii și americanii nu au fost în competiție numai pentru a construi cele mai multe arme. Fiecare a căutat să construiască cea mai mare bombă.

„A existat o cursă de megatonaj: cine urma să aibă o bombă mai mare, a declarat Robert S. Norris, istoric al erei atomice. “Iar sovieticii au câștigat”.

În acest sens, recent, agenția rusească pentru energie nucleară, Rosatom, a declasificat un film documentar de 40 de minute despre cea mai mare explozie cu hidrogen din lume.

Dispozitivului numit Tsar Bomba, sau bomba Țarului, a explodat pe 30 octombrie 1961, avea 50 de megatone, sau echivalentul a 50 milioane de tone de explozibili convenționali.

Aceasta a fost de 3.333 ori mai distructivă decât bomba de la Hiroshima și, de asemenea, mult mai puternică decât arma de 15 megatone produsă de statele Unite în 1954 în cea mai mare explozie cu bombă pe bază de hidrogen de până atunci.

Din mai multe unghiuri și distanțe, filmul, pe care poți să îl vezi chiar aici, prezintă dezvoltarea gigantului nor ciupercă de 67 de kilometri în înălțime, de șapte ori mai mult decât Muntele Everest.

Mai jos poți să vezi poze cu bombe nu la fel de puternice, dar în momente cheie, chiar înainte de a ajunge la țintă. Exploziv, nu?

Mai presus de toate, aceste fotografii oferă într-adevăr cea mai bună interpretare a unui asemenea impact. Majoritatea oamenilor chiar nu realizează cât de mari sunt armele ghidate cu precizie. Având în vedere unele dintre dimensiunile lor, precizia pe care o oferă este pur și simplu uimitoare. Mai multe imagini din colecția de poze poți vedea chiar aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: