Holograma 3D futuristă prin care iei cina cu cei dragi aflați chiar și la sute de kilometri distanță

Holograma 3D futuristă prin care iei cina cu cei dragi aflați chiar și la sute de kilometri distanță

De când a început pandemia, suntem departe de cei dragi, de familie, de prieteni. În unele cazuri, chiar la sute de kilometri distanță. Acum, te poți reuni cu cei dragi printr-o hologramă 3D, pentru a lua masa împreună.

Cu ajutorul Virgin Media, poți să fii în Londra și prietenii tăi în Edinburgh, spre exemplu, și să stai la “aceeași masă” cu ei, ca și cum ați fi în aceeași cameră, conform site-ului oficial al companiei.

Această hologramă te aduce mai aproape de cei dragi

Două holograme de mărime naturală de calitate 4K sunt proiectate în fiecare locație, folosind o serie de camere și lumini dispuse într-un cub de 360 ​​de grade.

Ideea este de a demonstra cum ar putea oamenii să se conecteze cu ceilalți de departe în anii următori, pe măsură ce viteza de bandă largă se îmbunătățește și gadgeturile care permit holografie devin, în cele din urmă, mai accesibile. Experiența pizzeriei Two Hearts este orientată către cei care nu se pot vizita fizic în timpul pandemiei de coronavirus.

Peste 30 de persoane au fost selectate pentru a participa, după aplicarea la începutul acestui an. Gareth Lister, directorul de conectivitate al Virgin Media, a declarat că infrastructura de rețea este pregătită pentru astfel de utilizări. „Capacitatea de întâlnire este disponibilă dintr-o perspectivă de conectivitate. Prețul acestei experiențe va fi cel care va determina, în cele din urmă, cererea, dar o situație precum pandemia de Covid o va accelera cu siguranță”, a spus Lister.

Hologramele, tehnologia viitorului

Au trecut aproape 50 de ani de când fizicianul maghiar-britanic Dennis Gabor a câștigat Premiul Nobel pentru invenția sa a hologramei. Totuși, în ciuda promisiunilor demne de science fiction, 2020 a dus o lipsă distinctă de holograme.

Tehnologia pentru crearea și proiectarea hologramelor s-ar putea să nu fie la nivelul Star Trek de recreere a unor camere întregi, dar este pregătită să fie utilizată de ceva vreme.

În urmă cu aproape un deceniu, cercetătorii de la MIT au demonstrat că televiziunea holografică ar putea fi o realitate folosind sisteme electronice obișnuite. Au folosit camera Xbox Kinect de la Microsoft pentru a produce o transmisie video holografică de 15 cadre pe secundă.

Folosind difracția, este posibil să înregistrezi și să reproduci o imagine 3D care are adâncime, paralaxă și multe alte proprietăți ale obiectului original.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: