10 sept. 2021 | 12:50

Harta celor mai ieftine locuințe din Capitală. Scoate banii de la saltea și cumpără-ți un apartament

ACTUALITATE
Harta celor mai ieftine locuințe din Capitală. Scoate banii de la saltea și cumpără-ți un apartament

2021 ar putea fi un an bun pentru o investiție imobiliară în București, dacă știi să te orientezi către zonele unde apartamentele au început să se ieftinească.

De la începutul anului până în prezent, piața imobiliară a fost în plină ascensiune. S-au înregistrat scumpiri importante pe segmentul apartamentelor noi, în special, din cauza scumpirii accelerate, chiar si cu 300%, a materialelor de construcție.

Totuși, nu doar apartamentele din ansamblurile rezidențiale nou construite au suferit modificări pozitive de preț. Și apartamentele vechi au ținut pasul cu ele, deși au înregistrat un ritm de creștere ceva mai temperat.

Ai putea spune că, în aceste condiții de piață, mai bine îți ții banii la saltea și aștepți să vezi ce îți aduce anul 2022. Ar putea fi și aceasta o soluție, dar una mai eficientă ar putea deriva dintr-o simplă analiză mai amănunțită și orientarea către zone urbane unde prețurile au început să alunece pe o pantă.

Chiar dacă, per ansamblu, prețurile apartamentelor s-au scumpit în Capitală în 2021, există câteva zone unde se întâmplă fix opusul.

Unde găsești cele mai ieftine apartamente din București

Dacă te întrebi unde găsești cele mai ieftine apartamente din București, fii atent la aceste zone, unde prețurile au înregistrat scăderi chiar și de două cifre procentuale: Tineretului – Timpuri Noi (-15,7%) și Vitan (14,3%).

Dacă îți cauți un apartament într-o altă zonă a orașului, trebuie să scoți mai muți bani din buzunar, în special dacă te orientezi către zona Unirii. Cea mai mare creștere de preț s-a înregistrat pentru apartamentele cu două camere din zona Unirii, de 26,5%. Cumpărătorii trebuie să știe că în zona Unirii din Capitală prețul mediu cerut de proprietari era de aproape 84.000 de euro, în august s-a ajuns la 106.000 euro, potrivit datelor portalului Anunțul.ro.

De asemenea, trebuie să știi că o altă creștere consistentă s-a înregistrat în zona 13 Septembrie, de 21%. Dacă, totuși, zona e de mare interes pentru tine, trebuie să știi că, aici, prețul mediu cerut pentru un apartament de două camere este de aproape 124.000 de euro.

Și zona Aviației cunoaște creșteri importante de preț. Acestea au înregistrat un avans mediu de 15,8%. Prin urmare, arată analizele de pe piața imobiliară, prețul mediu cerut este de 130.000 de euro.