Schimbarea de pe telefoanele Android de care trebuie să știi: ce a decis Google

Schimbarea de pe telefoanele Android de care trebuie să știi: ce a decis Google

Google vine cu ceva modificări pe telefoanele care rulează Android, iar aceste schimbări au rolul de a îmbunătăți viața utilizatorilor.

Google pregătește mai multe schimbări pentru telefoanele care rulează programul de operare Android. Adaugă noi funcții referitoare la monitorizarea respirației și a ritmului cardiac ale utilizatorilor. E, de fapt, un segment extrem de important pentru giganții digitali.

E și motivul pentru care Google a cumpărat recent Fitbit. Doar că aceste noi schimbări nu vizează dispozitivele purtabile, ci chiar telefoanele.

Google, schimbări pe telefoanele Android

Google mai face un pas pentru a concura cu Apple, care s-a dus deja destul de bine în direcția monitorizării sănătății utilizatorilor. Gigantul american pregătește noi funcții care vor monitoriza respiraţia și ritmul cardiac al unei persoane folosind camera telefonului.

E ca atunci când îți faci un selfie, doar că, dacă îndrepți telefonul spre tine, softul camerei frontale va măsura respirația prin detectarea micilor mișcări ale pieptului. Pentru instrumentul de ritm cardiac, plasarea unui deget deasupra obiectivului camerei din spate permite software-ului să analizeze modificările subtile de culoare ale pielii vârfului degetului.

Aceste modificări de culoare apar atunci când sângele curge din inimă către restul corpului. Funcțiile vor fi disponibile în aplicația Google Fit a companiei pentru exerciții fizice și fitness din luna martie.

Cum profiți de schimbări

Aceste noi funcții vor fi lansate mai întâi pe modelele Google Pixel, apoi şi pe alte telefoane Android în următoarele câteva luni. În timp ce caracteristicile biometrice sunt standard pe mai multe trackere de fitness, Google a spus că voia să pună la dispoziție aceste instrumente fără hardware suplimentar.

„Se pare că relativ puțini oameni din SUA, să nu mai vorbim de restul lumii, deţin de fapt articole purtabile. Așadar, unul dintre lucrurile pe care ne-am concentrat cu adevărat a fost încercarea de a-l obține pe cel mai ubicuu dispozitiv disponibil, care este, desigur, telefonul mobil” – a spus Jack Po, manager de produs pentru Google Health.

Este, cum spuneam, încă un pas prin care Google vrea să concurese cu Fitbit. Americanii au încheiat procedura de achiziție a Fitbit, o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari care a fost supusă controlului antitrust din întreaga lume. Autoritățile de reglementare s-au temut că datele biometrice ale utilizatorilor Fitbit ar consolida și mai mult poziţia liderului Google în publicitatea digitală, cea bazată pe algoritmii meniți să identifice cât mai multe particularități ale unui utilizator.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: