Finanțări masive pentru achiziționarea de tablete şi echipamente IT, pentru școala online

Finanțări masive pentru achiziționarea de tablete şi echipamente IT, pentru școala online

120 de comune şi oraşe din România vor primi finanțare, din fonduri nerambursabile, pentru a-și consolida infrastructura IT, necesară desfășurării școlii online.

Finanțările sunt desfășurate printr-un proiect derulat şi finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), conform unei informări a Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Învățământul românesc investește în tehnologie

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, învățământul românesc are nevoie de aceste îmbunătățiri, pentru a ține pasul cu tehnologia și a veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactice.

Autoritățile române recunosc faptul că pandemia de coronavirus a reprezentat un moment de cotitură, care a dat startul schimbărilor, iar una dintre cele mai importante schimbări vizează investițiile în tehnologie, care nu mai pot fi ignorate de acum încolo, după ce am văzut cât de utilă ne este aceasta în viața de zi cu zi.

„Educaţia capătă o altă formă, se schimbă sub ochii noştri. Nu mai putem concepe şcoala în afara tehnologiei.

Perioada în care furnizarea actului educaţional cu prezenţa fizică în şcoli a fost restricţionat ne-a demonstrat necesitatea dezvoltării rapide a unui cadru dinamic de educaţie digitală.

Este absolut necesar să identificăm resurse pentru asigurarea în toate unităţile de învăţământ a infrastructurii digitale adecvate. Reformele şi investiţiile propuse în PNRR vor acoperi intervenţii similare acolo unde nu au fost încă realizate.

Îmi doresc ca fiecare elev să aibă acces la tehnologii noi, care să îi permită să se adapteze schimbărilor permanente ale societăţii”, a declarat Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul Ministerului de Resort.

Astfel, 120 de comune și orașe din țara noastră vor primi finanțare pentru aceste achiziții de infrastructură din domeniul IT, menite să îmbunătățească calitatea învățământului din țara noastră, greu pus la încercare de criza pandemică.

Fondurile nerambursabile sunt eligibile în Apelul 2 de proiecte din cadrul Acţiunii 2.3.3 destinată îmbunătăţirii conţinutului digital şi infrastructurii TIC sistemice, asistenţa financiară nerambursabilă, prin intermediul POC.

 

Citește și: