19 mai 2021 | 19:11

FIFA 22, tot ce trebuie să știi despre jocul gândit special pentru noile console PlayStation 5 și Xbox Series X

ACTUALITATE
FIFA 22, tot ce trebuie să știi despre jocul gândit special pentru noile console PlayStation 5 și Xbox Series X

Campionatul Mondial de Fotbal va avea loc în 2022, pentru prima dată, în Orientul Mijlociu. Până atunci, însă, fanii fotbalului virtual așteaptă FIFA 22, joc ce se anunță a fi spectaculos, mai ales că e gândit pentru noile generații de console de la Sony și Microsoft: PlayStation 5 și Xbox Series X/S.

Celebrul joc FIFA e gândit și construit de cei de la EA Sports. Cea mai nouă versiune e FIFA 22, versiunea care va apărea anul acesta. E posibil să fie marcat cumva și Campionatul Mondial de anul viitor care, pentru prima dată, e găzduit în Orientul Mijlociu, mai exact de Qatar.

FIFA, disponibil în versiunea de PC și consolă, e un joc cu tradiție. A fost lansat pentru prima dată în 1993 și de atunci a evoluat extrem de mult. Rămâne, așadar, un joc iconic al multor generații de pasionați de gaming.

Iată tot ce trebuie să știi despre FIFA 22.

FIFA 22, tot ce trebuie să știi

FIFA 22 are, dincolo de noile funcții ce vor fi disponibile și de grafica mult îmbunătățită, o particularitate: e gândit special pentru noile console lansate de Sony și Microsoft: PlayStation 5 și Xbox Series X/S.

Deocamdată, nu există o dată oficială de lansare. Dar, în mod tradițional, noile versiuni apar pe la începutul toamnei, așa că e de așteptat ca FIFA 22 să fie lansat în septembrie-octombrie. E important de văzut și cum (sau dacă) pandemia va influența această lansare.

Anul trecut, spre exemplu, n-au fost probleme, deci n-ar trebui să se întâmple nimic neprevăzut nici anul acesta.

Nu se știe la acest moment ce star se va afla pe coperta jocului. În ediția 2021 – coperta i-a fost rezervată lui Kylian Mbappe – vedeta celor de la Paris Saint Germain. Trent Alexander-Arnold – de la Liverpool – ar fi vehiculat pentru ediția din acest an, dar EA Sports n-a confirmat până acum așa ceva.

Pe internet circulă, de asemenea, un cover cu Jude Bellingham, starul celor de la Borussia Dortmund.

Ce se știe, însă, e că EA Sports promite o ”inovație masivă” pentru ediția din acest an. Noul joc va fi gândit special pentru noile tehnologii apărute între timp, iar creatorii jocului promit o experiență cu totul diferită.

La nivel mondial, potrivit companiei, există peste 100 de milioane de jucători de FIFA și mai bine de 20 de milioane dintre ei joacă modulul FIFA Ultimate Team. Ar fi așteptat, așadar, să se pună accent pe acest lucru.

Cum spuneam, Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi găzduit, anul viitor, de Qatar. Motiv pentru care mulți se întreabă: e posibil să vedem, oare, un modul special dedicat World Cup?

Rămâne de văzut.