Facebook și Instagram nu vor mai fi la fel: like-urile vor deveni istorie și este o idee bună

Facebook și Instagram nu vor mai fi la fel: like-urile vor deveni istorie și este o idee bună

În cazul în care motivul principal pentru care stai pe Facebook și Instagram este să te uiți la like-urile postărilor, s-ar putea să renunți la interacțiunea ta cu rețelele sociale din cauza celei mai noi actualizări.

Dacă este prima oară când auzi de banalul Like, este bine de știut că inimioarele de pe Instagram și degetul mare ridicat în sus pe Facebook sunt folosite pentru a măsura popularitatea postărilor, atât pentru utilizatori obișnuiți, cât și pentru organizații. Nu contează dacă discutăm de creatori de conținut care își petrec viața în confortul căminului sau de pagini de business pentru Coca Cola sau Heineken, Like-urile joacă un rol esențial.

Se pare însă că vor dispărea. Instagram, platforma de photo-sharing deţinută de Facebook, lansează o opţiune la nivel global care permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje, iar schimbarea va fi în scurt timp disponibilă şi pe Facebook. Măsura va fi implementată după mai mulţi ani de teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimţite de utilizatorii reţelelor, informează Reuters.

Abonaţii Instagram vor avea posibilitatea de a ascunde contorul de like-uri pentru toate mesajele din fluxul de informaţii, precum şi pentru propriile postări. Ambele opţiuni vor fi disponibile pe Facebook ”în următoarele săptămâni”, au precizat oficialii Instagram miercuri pe blogul oficial al companiei.

Scopul este de a le oferi oamenilor control asupra propriilor experienţe pe platforma de socializare, a explicat Adam Mosseri, șeful Instagram. Testele realizate pe platformă privind contorului de aprecieri nu au arătat schimbări aparte în bunăstarea psihologică a utlizatorilor, însă a polarizat opiniile referitoare la implementarea opţiunii, a adăugat oficialul. Cu alte cuvinte, eficiența opțiunii ca beneficiu psihologic nu este însă foarte clară, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla când va fi implementată la scară largă.

Mosseri a spus că nu se aşteaptă să vadă o schimbare semnificativă în ceea ce priveşte interacţiunea utilizatorilor în urma acestui demers. Potrivit acestuia, creatorii de conţinut de pe platforma cu un număr mare de urmăritori au avut reacţii divizate. În mod aproape previzibil, au fost exprimate temeri din partea unor creatori mai puţin cunoscuţi.

Citește și: