Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au căzut pentru 6 ore: ”Ne cerem scuze”

Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au căzut pentru 6 ore: ”Ne cerem scuze”

Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger au devenit nefuncționale luni seară, pe parcursul a aproximativ șase ore. După 0:30, serviciile au început să revină online, deși multe dintre site-urile gigantului condus de Mark Zuckerberg și-au revenit chiar mai târziu decât atât.

Pe pagina de status pentru Facebook for Business, erau în continuare afișate ”întreruperi majore” la aproximativ o oră după ce Facebook a început să se încarce. Chiar și așa, acel mesaj reprezenta un upgrade important, după ce, cu câteva ore mai devreme, serviciul era pur și simplu offline.

Anunțul oficial, după ce au picat Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger

”Către comunitatea imensă de oameni și afaceri din fiecare colț al lumii care depind de noi: ne cerem scuze”, acesta a fost mesajul cât se poate de simplu, abstract și universal postat pe contul oficial de Twitter al Facebook. Imediat după, a venit și confirmarea că serviciile revin online.

Mark Zuckerberg nu s-a coborât însă pe Twitter pentru a-și cere scuze, ci a apelat la o postare pe Facebook la fel de sumară, fără vreun detaliu tehnic sau o explicație vagă. ”Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger revin online acum. Scuze pentru întreruperea de azi — Știu cât de mult depindeți de serviciile noastre pentru a rămâne conectați cu oamenii la care țineți”, este mesajul șefului Facebook de acum câteva ore. Postarea avea 500.000 comentarii la momentul redactării acestui material și 363.000 de distribuiri. Cele mai multe dintre sunt manifestări de ironie și sarcasm, surprinzător de puțină ură.

În cazul în care îți doreai să afli ce s-a întâmplat, de fapt, cu Facebook, răspunsul vine de la Michael Schroepfer. Ne-a ”lămurit” el când a spus că platforma s-a confruntat cu probleme de rețelistică. Partea cea mai amuzantă este că în timp ce tu nu ți-ai putut lua porția de scroll infinit pe Facebook și Instagram, angajații gigantului american nu au putut rezolva problema mai repede pentru că le-a picat infrastructura de comunicații. Se baza și asta pe Facebook. Nici măcar nu au putut intra la birou, pentru că nu le mai funcționau ecusoanele.

Citește și: