Facebook, noi probleme uriașe: cum pot fi expuse adresele de mail ale utilizatorilor, fără știrea lor

Facebook, noi probleme uriașe: cum pot fi expuse adresele de mail ale utilizatorilor, fără știrea lor

Facebook e din nou în centrul atenției, din cauza unei posibile breșe de securitate, care expune adresele de email ale utilizatorilor.

Facebook nici nu s-a dezmeticit bine după recentele probleme privind datele a peste 500 de milioane de utilizatori că trebuie să dea alte explicații. Un cercetător, care dorește să rămână anonim, a demonstrat cum adresele de email ale utilizatorilor sunt expuse, deși ei nu și-au dat acordul pentru așa ceva.

E vorba de un tool denumit Facebook Email Search v1.0, care permite expunerea acestor adrese de email. Se pare că problema a fost raportată și la Facebook, dar compania a considerat că nu-i atât de grav și nu-i nimic de interes acolo.

Facebook, noi probleme uriașe

Cercetătorul susține că tool-ul permite, prin intermediul conturilor de pe Facebook, acces la până la 5 milioane de adrese de mail pe zi. Acesta ar fi reușit să expună nu mai puțin de 65.000 de adrese de email.

El spune că s-a adresat Facebook și a informat compania despre această posibilă breșă de securitate, dar compania a considerat că nu e suficient de importantă descoperierea pentru a repara ceva, scrie ArsTechnica. 

Nu e clar, deocamdată, dacă cineva a exploatat această breșă de securitate, dar e clar că oricine o poate face, arată cercetătorul.

Facebook a mai fost recent în centrul unui scandal, după ce s-a descoperit că datele a peste 500 de milioane de utilizatori sunt expuse public, la liber pe internet, în schimbul a câțiva dolari. Cercetătorul despre care-ți spuneam mai sus spunea că a cheltuit undeva la 10 dolari pentru a intra în posesia unor date din conturi.

Colecția de date scurse de la Facebook cuprinde numere de telefon, ID de Facebook, nume și prenume, localizare, date de naștere, adrese de mail. Printre țările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane).

România nu figurează pe această listă, dar nu e exclus să fi fost afectați și utilizatori români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: