Descoperire uimitoare: acest dinozaur avea abilități auditive superioare. Cum îl ajuta acest lucru când vâna

Descoperire uimitoare: acest dinozaur avea abilități auditive superioare. Cum îl ajuta acest lucru când vâna

Paleontologii au descoperit o nouă specie de dinozaur în Patagonia care se pare că avea abilități auditive superioare față de prietenii săi dinozauri.

Acest dinozaur avea un auz mai ascuțit decât semenii săi

Cercetătorii din Argentina au denumit noua specie „Llukalkan aliocranianus”, potrivit unui comunicat al paleontologilor. “Llukalkan” provine din cuvântul mapuche ca „cel care provoacă frică”, în timp ce “aliocranianus” este cuvântul din latină pentru „craniu neobișnuit”.

În afară de numele său foarte înfricoșător, dinozaurul se remarcă și prin capul său de formă unică, despre care cercetătorii spun că i-a conferit capacități auditive mai ascuțite.

„O particularitate a acestui dinozaur este că are cavități în zona urechii pe care alte astfel de specii de dinozauri nu le-au avut”, a declarat Federico Gianechini, paleontolog la Universitatea Națională din San Luis, Argentina, într-o lucrare publicată în Journal of Vertebrate Paleontology. „Acest lucru, alături de simțul ascuțit al mirosului, i-ar fi dat mari capacități ca prădător”.

Dinozaurul semăna foarte mult cu un T-Rex, cu un cap mare și brațe scurte și pline. De asemenea, a fost la fel de feroce – dacă nu chiar mai feroce.

Potrivit comunicatului de presă, Llukalkan a fost „probabil printre primii prădători” din regiune, în perioada Cretacicului târziu. Măsura până la cinci metri lungime și avea dinți ascuțiți, gheare mari și o mușcătură puternică – ca să nu mai vorbim de capacitățile super-auditive.

Au existat și dinozauri mai puțin fioroși: fără dinți și cu doar două degete

După ce ai văzut toate reprezentările dinozaurilor create de oameni, ți-ai dezvoltat în minte ideea că dinozaurii erau niște creaturi imense, fioroase și echipate de la natură în așa fel încât să fie monștri.

O nouă specie de dinozaur fără dinți și cu doar două degete la fiecare membru superior a fost descoperită în deșertul Gobi din Mongolia.

Noile cercetări ar putea schimba complet percepția despre dinozauri. Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au găsit mai multe schelete ale speciei, numite Oksoko avarsan.

Creatura avea pene și datează de acum aproximativ o sută de milioane de ani; avea și un cioc mare, fără dinți.

Etichete: