Dacia Jogger încearcă facă valuri acolo unde contează mai mult: de ce pare imposibil

Dacia Jogger încearcă facă valuri acolo unde contează mai mult: de ce pare imposibil

Dacia a decis să-și extindă portofoliul de autoturisme oferite într-o regiune a Europei în care șansele de reușită sunt infime spre inexistente. Chiar și așa, va fi interesant de văzut dacă prețul redus este un argument suficient.

În țările nordice, majoritatea oamenilor se orientează către două tipuri de autoturisme, electrice sau incredibil de sigure. Aceasta este situația indiferent dacă te uiți în Suedia, Norvegia sau Danemarca. La capitolul siguranță, conform testelor EuroNCAP, Dacia nu a stat niciodată foarte bine. Asta nu înseamnă însă că ezită să-și lanseze noul Jogger în Suedia.

Dacia Jogger, în țările nordice: care-i problema

Dacia și-a extins portofoliul de autoturisme oferite în Suedia. Până acum, era vorba doar de Duster și Sandero, iar acum poți achiziționa și Jogger. Întrebarea este dacă ai vrea să faci însă așa ceva într-o țară dominată de Volvo, cea mai sigură mașină din lume, și mașini electrice de top, Tesla, Mercedes sau Volkswagen.

Dacia Jogger are însă un atu foarte important, mai ales că încearcă să calculeze media perfectă între un break, SUV și monovolum cu dimensiuni compacte. În Suedia, prețul unui Jogger începe de la aproximativ 15.000 de euro sau 155.000 de coroane. Acesta este un preț foarte bun dacă ai în vedere că poate fi comandată chiar și cu șapte locuri.

Din primele comentarii postate însă pe internet de suedezi, aceștia nu sunt foarte încântați de perspectiva investiției într-o Dacia. „Poți găsi o mașină second-hand foarte bună, pentru 155.000 de coroane, nu ai nevoie să o comanzi pe asta”, atrage atenția un cititor al publicației care a anunțat vestea lansării lui Jogger. Pe de altă parte, răspunsurile la adresa respectivului comentariu nu au întârziat să apară. „Poate vrei să te uiți pe piața de SH. Prețurile sunt la cer chiar în momentul ăsta”, scrie altcineva.

„Și care este scorul EuroNCAP? Dacia nu e prea în față când vine vorba despre siguranță”, insistă cineva, deși Jogger nu a fost încă testată. Cu toate acestea, șanse sunt ca performanța să fie similară cu cea înregistrată de Sandero, adică nu foarte roz.

Citește și: