VIDEO Dacia, prima imagine cu noua versiune Duster facelift: detaliul care face diferența

VIDEO Dacia, prima imagine cu noua versiune Duster facelift: detaliul care face diferența

Dacia a promis, pentru a doua jumătate a acestui an, o versiune facelift a actualei generații Duster. Imaginile oficiale întârzie să apară, dar constructorul a oferit un indiciu.

Dacia are pregătite mai multe lansări în următoarea perioadă, iar prima dintre ele vine curând. E vorba de versiunea facelift a Duster 2, actuala generație. Până la a treia generație, constructorul vrea să țină atenția concentrată asupra SUV-ului cu o variantă îmbunătățită.

În lipsa imaginilor prezentate în mod oficial, Dacia oferă câteva indicii. Unul dintre ele se află chiar în clipul de prezentare a noului logo. La finalul lui, se poate vedea un model în întuneric, ce pare a fi chiar versiunea facelift a Duster.

imagine detaliu duster facelift

VIDEO Primul cadru cu Duster facelift

Varianta facelift a Duster 2 va fi lansată oficial la sfârșitul lui iunie, iar constructorul promite aceleași blocuri optice față și spate asemănătoare celor existente în prezent pe Logan, Sandero sau Spring (cele cu semnătura Y). Acesta e detaliul care se poate observa și-n clipul de prezentare de mai jos.

Duster facelift e un SUV mic de clasă B, care va beneficia de o grilă mai impunătoare a radiatorului, fapt ce va genera și o ușoară coborâre a bării de protecție. Schimbările se vor manifesta strict în zonele elementelor din plastic ale caroseriei, fără a fi implicate și suprafețele metalice.

Cât despre interior, sunt și acolo âteva îmbunătățiri. Nu-i mult, dar poate fi ce trebuie. Pe bord se va regăsi noul sistem multimedia, disponibil pe noile Logan și Sandero. Și cam atât.  Pe partea tehnică, însă, varianta facelift a Duster va fi dotată cu transmisie cu dublu ambreiaj. Transmisia EDC revine, practic, pe modelele Duster.

Cei care și-ar dori un SUV adevărat de la Dacia (Dacia Spring e o mașină de mici dimensiuni) cu propulsie hibridă sau chiar electrică trebuie să mai aștepte puțin. Constructorul poate veni cu așa ceva abia pe Duster 3, programat pentru anul 2024.

Citește și: