Dacia Duster 3 ar putea arăta cu adevărat extraordinar: ce legătură are cu modelul Bigster

Dacia Duster 3 ar putea arăta cu adevărat extraordinar: ce legătură are cu modelul Bigster

Dacia are planuri mari de viitor, iar unul dintre ele se numește Duster 3. A treia generație a celebrului SUV ar putea avea multe în comun cu modelul Bigster.

Dacia prezenta recent un concept de SUV, mai mare și mai robust decât actuala generație Duster. E vorba de modelul Bigster, care ar putea fi lansat în 2025. Până atunci, însă, constructorul autohton lucrează pentru a ține atenția concentrată pe actualele modele.

Pentru acest an, Dacia a pregătit versiunea facelift a Duster 2, iar următoarea generație e pregătită pentru anul 2024. Nu întâmplător am pomenit, însă, de Bigster. Asta pentru că Duster 3 s-ar putea să aibă mai multe elemente în comun cu SUV-ul de mari dimensiuni prezentat în faza de concept.

dacia bigster concept

Dacia Duster 3, mai mult Bigster decât Duster

Presa franceză speculează că a treia generație Dacia Duster va ajunge pe piață în 2024 și va semăna puternic cu Bigster, conceptul prezentat recent. Va fi ca un frate mai mic pentru acest model, care urmează să fie lansat un an mai târziu.

Denumit intern P1310, SUV-ul Dacia Duster 3 va asamblat pe platforma CMF-B a grupului Renault, adică cea pe care se fac cele mai noi modele Logan și Sandero. Duster 3 ar putea veni în variantă hibridă sau chiar va fi un hibrid cu încărcare la priză. E complicat să mai ții prețul atât de jos în acest ultim scenariu, dar constructorul poate găsi o soluție.

În privința designului, viitorul Duster 3 va împărți majoritatea caracteristicilor cu Bigster. De altfel, informațiile aflate de jurnaliștii francezi până în prezent sugerează faptul că, având aceeași bază tehnologică (CMF-B) – în cazul Bigster cu o extindere mai mare a consolei din spate (la fel ca în cazul Sandero – Logan), o parte frontală aproape identică și aceleași echipamente de comandă și control, ambele viitoare SUV-uri Dacia vor semăna izbitor.

Bigster va fi o variantă alungită a lui Duster astfel încât primul să poată găzdui șapte persoane în timp ce al doilea doar cinci.

Citește și: