Dacă vrei să renunți la Facebook, îți poți muta informațiile în altă parte: care sunt opțiunile

Dacă vrei să renunți la Facebook, îți poți muta informațiile în altă parte: care sunt opțiunile

Facebook a anunțat astăzi că a adăugat noi servicii pentru utilizatorii platformei. Photobucket și Google Calendar sunt noile opțiuni de portabilitate.

Utilizatorii își pot transfera acum datele de pe Facebook și pe Photobucket, respectiv Google Calendar. De asemenea, a adăugat un nou tip de date – evenimente Facebook. Photobucket este un site american de găzduire de imagini și găzduire de videoclipuri. Are inclus o suită de servicii web și o comunitate online de 100 de milioane de membri înregistrați.

Google Calendar este un serviciu de gestionare a timpului și programare calendar dezvoltat de Google. Aceste noi opțiuni sunt destinate utilizatorilor care doresc să îți transfere datele pe alte platforme.

Managerul de produs Hadi Michel a spus că instrumentul este făcut ”Pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a alege și de a controla datele lor. Am petrecut ultimele luni reconstituind instrumentul nostru de portabilitate a datelor de bază. Acum, este mai ușor pentru oameni să transfere o copie a datelor lor de pe Facebook către alte servicii”. Acesta oferă oamenilor mai multă claritate cu privire la ceea ce pot transfera între diverse platforme.

Acum, utilizatorii vor putea face transferuri multiple, garantând calitatea fiecăruia. Facebook a redenumit instrumentul de transfer al datelor drept ”Transfer Your Information”.

Cum transferi datele?

Astfel, dacă dorești să accesezi opțiunea din setările de pe Facebook, o poți face din ”Informațiile dvs. facebook”. Apoi, transferi datele din ”Transferă informațiile tale” urmând instrucțiunile. După ce parcurgi o serie de pași transferul se va realiza în siguranță. Actualizările de astăzi nu fac decât să completeze instrumentele deja existente.

Utilizatorii Facebook își pot trimite deja documentele și fotografiile către propriul serviciu de stocare a imaginilor Google, precum și Dropbox, Blogger, Google Documents și WordPress. Dar, odată cu asta, va fi și o transparență mai mare în ceea ce privește starea fiecărui transfer.