Dacă ai vedea unde-și petrec românii vacanța de iarnă, n-ai zice că suntem atât de săraci: luxul a ajuns o banalitate

Dacă ai vedea unde-și petrec românii vacanța de iarnă, n-ai zice că suntem atât de săraci: luxul a ajuns o banalitate

De când a debutat această pandemie de coronavirus, românii și-au diversificat foarte mult opțiunile turistice. Aleg vacanțe din țări tot mai îndepărtate, destinații tot mai scumpe și exclusiviste. Nici n-ai zice că traversăm o criză atât de dificilă și că situația noastră economică este, în general, precară.

Pentru a-și petrece vacanța de iarnă, românii aleg anul acesta destinații din topul clasamentelor preferate de bogătașii lumii.

Unde pleacă românii în vacanță

Pe lista celor mai căutate destinații turistice, de către conaționalii noștri, avem Emiratele Arabe Unite, Mexic, Maldive, Tanzania şi Thailanda, arată datele eSky.

„Turiştii români rezervă acum zboruri către destinaţii pe care le cunosc bine şi care s-au dovedit de succes în sezonul de iarnă al anului trecut.

Emiratele Arabe Unite se situează pe primul loc, românii fiind foarte probabil să rezerve zboruri către Dubai, Abu Dhabi şi Ras-al Khaimah, care anul acesta se bucură pentru prima dată de un mare interes. Următoarea în clasament este Mexic – o destinaţie extrem de populară printre români iarna trecută.

În mod tradiţional, sunt rezervate zboruri către Cancun, oraş situat pe coasta Mării Caraibelor. Locurile trei şi patru în clasament sunt ocupate de Maldive şi Tanzania (Zanzibar). Următoarea pe listă este Thailanda, o destinaţie foarte căutată înainte de pandemie.

Astăzi, turiştii pot zbura către cel mai popular oraş de vacanţă din Thailanda – Phuket, iar pe lângă acesta, provinciile Surat Thani, Krabi şi Phang Nga pot fi, de asemenea, vizitate. Trebuie remarcat că pentru moment Thailanda permite intrarea doar persoanelor vaccinate”, explică agenția de turism.

Din fericire, companiile aeriene nu au crescut costurile, motiv pentru care românii nu vor cheltui pe zbor, mai mult decât în primul an al pandemiei.

Cât costă, totuși, un bilet către o destinație de lux?

Ei bine, biletele de avion dus-întors către Emiratele Arabe Unite pot fi achiziţionate la un preţ de 100 de euro, în timp ce către Cancun (Mexic) preţul ajunge la aproximativ 505 euro, dus-întors, iar pentru călătoria către insula tanzaniană Zanzibar tariful este de 550 euro (dus-întors).

Citește și: