Cum te poate ajuta Google să îți transformi telefonul în cheie digitală pentru mașină

Cum te poate ajuta Google să îți transformi telefonul în cheie digitală pentru mașină

Google lucrează cu BMW și alți producători de automobile pentru a dezvolta o cheie digitală care să permită proprietarilor de mașini să blocheze, să deblocheze și să pornească un vehicul de pe smartphone-ul lor Android, a anunțat, marți, gigantul tehnologic.

Cheia digitală este una dintre numeroasele funcții noi ale Android 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil al companiei.

Cheia digitală pentru mașină va fi disponibilă din 2021

Noua funcție va fi disponibilă chiar de anul acesta, pe anumite telefoane Pixel și Samsung Galaxy. În ceea ce privește mașinile compatibile, compania nu a oferit detalii, însă, vor fi modele și din 2021 și din 2022, inclusiv BMW.

Cheia digitală folosește așa-numita tehnologie Ultra Wideband (UWB), o formă de transmisie radio pentru care senzorul poate indica direcția semnalului, la fel ca un radar mic.

Acest lucru permite antenei din telefon să localizeze și să identifice obiectele echipate cu emițătoare UWB. Prin folosirea tehnologiei UWB, utilizatorul Android va putea să-și blocheze și să deblocheze vehiculul fără să-și scoată telefonul din buzunar.

În ultimul timp, un număr tot mai mare de producători auto și-au dezvoltat propriile aplicații, care pot controla anumite funcții, cum ar fi blocarea și deblocarea autoturismului de la distanță.

Marele avantaj pe care pariază Google este că, oferind cheia digitală a mașinii în sistemul său de operare mobil, utilizatorii nu trebuie să mai descarce o aplicație.

„Atunci când achiziționăm un telefon în zilele noastre, cumpărăm nu numai un telefon, ci și un întreg ecosistem de dispozitive care funcționează împreună – cum ar fi televizoare, laptopuri, mașini și articole portabile precum smartwatch-uri sau trackere de fitness”, susține vicepreședintele Google, Erik Kay.

De asemenea, Google a declarat că își extinde funcția de „pereche rapidă”, care permite utilizatorilor să-și asocieze dispozitivele prin Bluetooth cu o singură atingere, la alte produse, inclusiv vehicule.

Până în prezent, consumatorii au folosit „perechea rapidă” de peste 36 de milioane de ori pentru a-și conecta telefoanele Android cu accesorii Bluetooth, inclusiv Sony, Microsoft, JBL, Philips, Google și multe alte mărci populare, potrivit Kay.

Citește și: