Cum se uită TikTok de sus la Facebook și Instagram: topul celor mai descărcate aplicații

Cum se uită TikTok de sus la Facebook și Instagram: topul celor mai descărcate aplicații

TikTok e în continuare pe o creștere spectaculoasă în rândul utilizatorilor de social media și reușește să umbrească inclusiv giganți ca Facebook.

TikTok e aplicația creată de chinezii de la ByteDance care a prins extrem de bine în rândul tinerilor și nu numai. Se bucură de faptul că poate agăța generațiile noi, care au acces la internet pe telefon de la vârste fragede. Astfel, succesul e oarecum asigurat.

TikTok e cea mai descărcată aplicație la nivel global la ora actuală. A reușit să depășească familia Facebook – formată din Instagram, Facebook și WhatsApp.

TikTok, în fața Facebook și Instagram

Topul întocmit de App Annie pentru primul trimestru al anului 2021 arată cam așa:

Când vine vorba de descărcări, pe primul loc se află TikTok, abia apoi vin Facebok, Instagram, Telegram, iar top 5 e completat de WhatsApp. Pe locul 6, deloc surprinzător în timpul pandemiei, se află Zoom. O surpriză la numărul de descărcări e, însă, faptul că Whatsapp a coborât până pe locul 5, în timp ce aplicația indiană de clipuri video scurte MX TakaTak a urcat nu mai puțin de 21 de locuri și se află pe locul 7.

Când vine vorba, însă, de timpul petrecut pe o aplicație, YouTube conduce detașat datorită conținutului de acolo. Mulți creatori de conținut au venit cu videouri lungi, fie că e vorba de podcasturi, fie că e vorba de altceva – de la tutoriale la diverse scenete.

Tot la categoria consumer spend se află și TikTok, dar pe locul al doilea. Iar pe trei se află Tinder.

În continuare, însă, familia Facebook conduce când vine vorba de utilizatori activi lunar. Topul arată cam așa: Facebook, WhatsApp, FB Messenger, Instagram și Amazon. TikTok e pe locul 8, în fața Netflix și Spotify, care ocupă ultimele două poziții.

De remarcat că în top nu și-a făcut deocamdată apariția Clubhouse, aplicația fenomen în format audio. Probabil pentru că, deocamdată, aceasta se poate descărca doar din iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: