13 oct. 2021 | 14:50

Cum poți călători gratuit în UE: anunțul de ultim moment al Comisiei Europene

ACTUALITATE
Cum poți călători gratuit în UE: anunțul de ultim moment al Comisiei Europene

Reprezentanții Comisiei Europene tocmai au lansat o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Astfel, tinerii din spațiul comunitar beneficiază de călătorii gratuite în interiorul Uniunii Europene.

„DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care vă oferă posibilitatea de a descoperi Europa prin experiențe de învățare.

Călătorind în principal pe calea ferată (există excepții pentru tinerii care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), veți descoperi peisajele uimitoare ale Europei și varietatea sa de orașe.

Puteți aplica în timpul celor două runde de aplicare care au loc în fiecare an. Solicitanții declarați câștigători primesc un permis de călătorie”, au transmis autoritățile europene.

60.000 de tineri pot obține permis de călătorie

Pentru anul în curs, Comisia Europeană pune la bătaie 60.000 de permise de călătorie. Fiecare țară membră a Uniunii Europene primește, de la autoritățile europene, un anumit număr de permise disponibile. Aceste permise se alocă în funcție de numărul populației din fiecare stat al blocului comunitar, conform prevederilor programului.

Perioada de înscriere pentru a călători în 2022, Anul european al tineretului, începe pe 12 octombrie și se încheie pe 26 octombrie.

Tinerii selectați la runda anunțată acum pot călători din martie 2022 până în februarie 2023, pentru un număr de maximum 30 de zile.

discoereu

„În calitate de cetățean al Uniunii Europene, în vârstă de 18 ani, DiscoverEU vă oferă posibilitatea de a participa la o experiență de călătorie care vă va permite să profitați de libertatea de circulație în întreaga Uniune Europeană, să explorați diversitatea Europei, să aflați despre patrimoniul cultural și istoria Europei și vă conectați cu oameni de pe întregul continent.

În plus, DiscoverEU vă permite, ca tânăr, să vă dezvoltați abilități de viață valoroase pentru viitorul dvs., cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi”, spun reprezentanții Comisiei Europene.

Conform autorităților europene responsabile cu acest program, aproape 70 000 de tineri au primit un abonament de călătorie de la prima rundă de cerere, din iunie 2018.