Cum devii bugetar: proiectul surprinzător care a debutat acum în România

Cum devii bugetar: proiectul surprinzător care a debutat acum în România

În ultimii ani, piața muncii s-a schimbat radical. Dacă înainte, dezideratul principal era să obții un loc de muncă în mediul privat, acum oamenii se orientează către joburi la stat, în condițiile în care salariile din sistemul public sunt chiar și de două sau de trei ori mai mari decât la privat.

De asemenea, un job la stat în ultimii ani a căpătat un caracter mult mai stabil pe termen lung, spre deosebire de cele în mediul privat, unde predictibilitatea în business este foarte redusă.

Dacă și tu îți dorești un loc de muncă în sistemul public, trebuie să știi că e mai simplu ca niciodată să vezi ofertele disponibile și să cauți printre ele, astfel încât să candidezi pentru acele poziții pentru care consideri că ai competențele, studiile și experiența necesare.

Agenţia Natională a Funcţionarilor Publici a lansat pagină de facebook Concursuri instituţii publice. ANFP, unde se vor posta locurile de muncă disponibile în instituţiile publice la nivel naţional.

„Transparenţa privind concursurile va fi maximă”

Conform anunțului ANFP, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la modul în care vor fi organizate concursurile pentru ocuparea locurilor de muncă vacante. „Transparenţa privind concursurile va fi maximă”, asigură ANFP.

” În premieră, informaţiile oferite prin intermediul noului canal de comunicare vor cuprinde, pe lângă datele generale privind procedura de organizare (calendar desfăşurare concurs, condiţii de ocupare, aspecte logistice), şi datele despre bibliografie şi tematică, care se regăseau până acum exclusiv pe pagina instituţiei care organiza concursul.

Aşa cum am mai spus, doresc o publicitate transparentă pentru toate concursurile din ţară, cu informaţii care să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane şi care să crească şansele de atragere de oameni competenţi în administraţie. De asemenea, în cadrul ANFP suntem mai mult decât deschişi să gestionăm şi concursurile pentru personalul contractual din cadrul administraţiei publice”, a mai transmis instituția.