Cum ar fi să te teleportezi la birou? Șeful Facebook spune că e posibil, dar nu așa cum te aștepți

Cum ar fi să te teleportezi la birou? Șeful Facebook spune că e posibil, dar nu așa cum te aștepți

Cum ar fi să te teleportezi? Să nu mai stai în trafic la ore de vârf, în drum spre birou, și să faci altceva cu timpul pierdut? Ar putea fi posibil într-o anumită formă.

Mark Zuckerberg a luat-o pe urmele lui Elon Musk și s-a mutat pe platforma socială exclusiv audio Clubhouse pentru a participa la un talk-show. Șeful Facebook a vorbit despre un viitor științifico-fantastic în care lucrătorii se „teleportează” în birouri folosind realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (RA).

Desigur, miliardarul are un as în mânecă atunci când vine vorba de realitatea virtuală. Facebook a achiziționat Oculus VR – una dintre cele mai recunoscute mărci de pe piață – în 2014, pentru 2,4 miliarde de dolari.

„Unul dintre lucrurile pe care VR le va debloca este abilitatea de a trăi oriunde vrei și de a fi prezent într-un alt loc și de a simți cu adevărat că ești acolo”, a declarat CEO-ul Facebook către ascultătorii de la Clubhouse.

Dacă vrei să te teleportezi la birou, acest lucru va fi posibil

El a adăugat că această tehnologie va debloca o mulțime de oportunități economice, deoarece oamenii vor putea trăi acolo unde vor și vor lucra din ce în ce mai mult acolo unde vor.

„Sunt, de asemenea, destul de optimist cu privire la impactul asupra climei, în reducerea cantității de gaze cu efect de seră produse de mașinile cu care oamenii fac naveta zilnic către locurile de muncă. Cred că avansul mașinilor electrice în reducerea emisiilor este un pas important și interesant, dar îi spun echipei mele că este mai ușor să deplasăm bucăți de atomi, așa că ar trebui să ne teleportăm, nu să conducem”, completează Zuckerberg.

Milioane din întreaga lume încă lucrează de la distanță din cauza pandemiei de Covid-19 și încep să se manifeste efectele întâlnirilor prelungite pe Zoom și a lipsei de contact personal. Rămâne de văzut dacă realitatea virtuală ar putea să reducă decalajul, dar Zuckerberg o urmărește pe Facebook. Gigantul social media spune că intenționează să permită unei jumătăți dintre cei peste 58.000 de angajați să lucreze de la distanță folosind VR, până la sfârșitul deceniului.

Citește și: