Cum a reușit un bărbat să-și deblocheze telefonul, după ce și-a pierdut un deget într-un accident

Cum a reușit un bărbat să-și deblocheze telefonul, după ce și-a pierdut un deget într-un accident

Sună ca ceva din domeniul SF, dar Kieran Higgins, un pensionar care locuiește în Spania rurală, a folosit vârful tăiat al degetului arătător pentru a debloca cu succes telefonul său Samsung Galaxy A20.

Higgins a pierdut vârful degetului arătător cu două săptămâni înainte, într-un accident industrial care a implicat o macara, relatează The Register. A ales să păstreze ceea ce a rămas din degetul său zdrobit într-un recipient cu alcool medical, ca măsură de precauție în cazul în care asigurarea i-ar face vreodată probleme în viitor. Și după cum s-a dovedit, i-a folosit.

„Am extras vârful degetului din recipientul de alcool medicinal în care îl pusesem, l-am uscat și am reușit să-mi deschid smartphone-ul cu amprenta degetului”, a spus Higgins râzând.

A funcționat deoarece era, de fapt, același deget care a fost folosit pentru a configura setările de blocare ale smartphone-ului. Cu toate acestea, este cel puțin neobișnuit, deoarece multe dispozitive cu scannere de amprente necesită ca degetul să fie cald.

Samsung Galaxy A20, telefonul bărbatului, este un dispozitiv care are disponibil acest sistem de amprentă pe spate. Deci, degetul lui Higgins pur și simplu a funcționat ca să își deblocheze telefonul, deși sună cam macabru.

Nu este prima dată când se întâmplă ca cineva să își deblocheze telefonul în urma unui accident în care și-a pierdut un deget. În 2018, poliția din Florida a mers la o morgă pentru a folosi degetul unui bărbat decedat pentru a-i debloca telefonul, pentru a căuta dovezi, într-un caz pe care căutau să îl soluționeze.

Cum amprenta digitală poate lăsa telefonul vulnerabil

Fiecare telefon are o amprentă digitală unică, iar aceasta ar putea fi exploatată de actori rău-intenționați pentru a executa atacuri cibernetice.

Cercetătorii de la Computer Laboratory din cadrul Cambridge University au arătat cum un atac ce exploatează tehnologia amprentelor poate permite ca dispozitivele care operează fie cu iOS, fie cu Android, să fie urmărite pe internet.

Atacul este foarte ușor de executat și aproape imposibil de oprit. Nu se poate stopa fără ca Apple sau Google să intervină. Telefoanele care pot fi afectate sunt iPhone-urile și Pixel 2 sau Pixel 3. Totuși, și unele modele high-end care funcționează cu Android pot fi vulnerabile.

Dar cum ar funcționa totul? Poți citi mai multe detalii chiar aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: