Cofondatorul Jack Dorsey pleacă de la Twitter: cine-l înlocuiește

Cofondatorul Jack Dorsey pleacă de la Twitter: cine-l înlocuiește

Cofondatorul Jack Dorsey şi-a anunţat retragerea din fruntea companiei Twitter pe care a fondat-o în 2006.

În locul său îl lasă pe actualul director tehnologic Parag Agrawal, conform CNBC.

Dorsey, care a mai plecat de la Twitter în 2008, pentru a reveni în 2011 şi a redeveni director executiv în 2015, este şi fondator şi director al companiei de servicii financiare Square.

Parag Agrawal îi ia locul lui Jack Dorsey

„După aproape 16 ani în care am jucat un rol în compania noastră, de la cofondator la CEO, am decis că în sfârşit a venit timpul să mă retrag”, a scris Dorsey într-un mesaj adresat angajaţilor.

El a asigurat că „a fost propria” sa decizie, deşi nu a fost una uşoară.

„Sunt trist, dar, în acelaşi timp, fericit. Nu multe companii ajung la acest nivel şi nu mulţi fondatori aleg companiile în defavoarea propriului ego”, a adăugat Dorsey. „Am decis să părăsesc Twitter pentru că cred că compania este gata să treacă mai departe, de la fondatorii săi”, a spus Dorsey într-o declarație, deși nu a oferit niciun detaliu suplimentar despre motivul pentru care a decis să demisioneze.

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a ironizat „metaversul”, un concept pe care CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a promovat ca viitor atât pentru Facebook, cât și pentru internet în general.

Dorsey este de părere că această idee, dacă va fi transpusă în realitate, va conduce către un viitor distopic.

Un utilizator de Twitter a postat pe Twitter despre ambițiile metaversului lui Zuckerberg, menționând că termenul a fost inventat pentru prima dată de scriitorul de science-fiction Neal Stephenson în romanul său din 1992 „Snow Crash”. Utilizatorul a spus că „metaversul se referea original la o lume virtuală deținută de corporații în care utilizatorii finali erau tratați ca cetățeni într-o dictatură corporatistă distopică”.

Zuckerberg a declarat că dorește ca Facebook să devină, în cele din urmă, o „companie metaversă”.

Citește și: