Coduri Netflix: secretele care te ajută să vezi filmele și serialele pe care le dorești cu adevărat

Coduri Netflix: secretele care te ajută să vezi filmele și serialele pe care le dorești cu adevărat

Nu știi la ce să te mai uiți pe Netflix? Platforma îți sugerează aceleași lucruri care nu-ți plac? Ca să obții sugestii mai bune pentru filme și seriale pe platforma de streaming, poți folosi o funcție. Iată despre ce e vorba.

Gigantul american de streaming găzduiește filme, documentare și seriale originale foarte populare. Dar poate vrei să vezi un film clasic sau un serial mai necunoscut.

Pentru a te ajuta să alegi din miile de opțiuni, platforma de streaming folosește recomandări pe bază de algoritmi pentru a-ți afișa seriale și filme care se potrivesc cu profilul tău de utilizator, pe care l-a creat în funcție de lucrurile la care te-ai uitat anterior.

Însă preferințele tale ar putea să fie ceva mai specifice decât categoriile Trending, Sci-fi, Fantasy, Horror sau Filme premiate. Dar chiar dacă știu la ce te-ai uitat înainte, algoritmii Netflix s-ar putea să fi ratat filmul sau serialul perfect pentru tine.

Așa că poți folosi codurile pentru a filtra prin miile de titluri. Acestea, deși nu sunt o descoperire nouă, se bazează pe un sistem de numerotare pe care aplicația de streaming îl folosește pentru a împărți filmele și serialele pe categorii și subcategorii, notează Hotnews.

Important de știut este că acestea pot fi folosite doar pe site-ul Netflix, nu și în aplicațiile sale. Astfel, poți vizita netflix-codes.com pentru lista completă. Există în jur de 20 de categorii ca Acțiune și Aventură, Filme Clasice, Filme Horror etc.

Aceste categorii sunt împărțite, la rândul lor, în unele mai specifice. De exemplu, Filmele Horror – codul 8711 – are 12 coduri suplimentare pentru subcategorii ca Filme Horror Zombie, Filme Horror cu Vampiri, Filme Horror Supranaturale etc.

Cum folosești codurile Netflix

Cea mai simplă metodă este prin folosirea site-ului netflix-codes.com. Mai întâi, mergi la netflix-codes.com pe calculator sau browserul de pe telefonul mobil. Apoi, găsește categoria sau subcategoria pe care vrei s-o explorezi. Dă click pe codul categoriei sau subcategoriei pe care o vrei, iar netflix-codes.com te va redirecționa pe pagina Netflix, care conține categoria sau subcategoria pe care ai ales-o.

Nu-ți rămâne decât să alegi titlul la care vrei să te uiți. O altă variantă este prin instalarea extensiei „Better Browse for Netflix”, dacă folosești Google Chrome. Sau poți folosi, de asemenea, codurile manual în browserul tău.