Cum a declanșat Coca-Cola un scandal pe Twitter: mesajul trimis angajaților, criticat în termeni duri

Cum a declanșat Coca-Cola un scandal pe Twitter: mesajul trimis angajaților, criticat în termeni duri

În scandalul legat de corectitudinea politică a fost atras și gigantul Coca-Cola. Totul a pornit de la un mesaj intern trimis angajaților și ”scăpat” în spațiul public, mai exact pe Twitter.

Compania Coca-Cola a iscat un scandal pe Twitter, după ce un mesaj intern trimis angajaților a fost publicat și pe rețeaua de socializare. În mesajul intern, compania își ”instruia” angajații cum să fie mai puțin albi. În contextul declanșat la nivel mondial legat de corectitudinea politică era de așteptat să apară și criticile.

E posibil ca mesajul să fi avut rol de conștientizare în privința combaterii rasismului. Dar subiectul e destul de sensibil și de aici și până la un imens scandal pe platforma de socializare n-a mai fost decât un pas.

Coca-Cola, scandal pe Twitter

Mesajul intern trimis angajaților a fost postat de o persoană anonimă pe Twitter.

Între altele, într-o prezentare internă, angajații au fost sfătuiți despre cum să fie „mai puțin albi, mai puțin aroganți, mai puțin siguri, mai puțin defensivi, mai puțin ignoranți și mai umili”.

„În Statele Unite și alte țări occidentale persoanele albe sunt socializată pentru a crede că sunt inerent superioare fiindcă sunt albe”, scrie pe unul dintre slide-uri

„Cercetările arată că de la vârsta de 3-4 ani copiii înțeleg deja că este mai bine să fii alb”, adaugă acesta.

Compania a reacționat prin vocea unui purtător de cuvânt, care a precizat că e vorba, de fapt, de „construirea unui mediu de muncă mai incluziv”. Dar explicațiile n-au ajutat foarte tare, ba din contră: a aprins discuțiile pe subiect. Materialul ar face parte dintr-o serie LinkedIn Learning ce poate fi descărcată public și nu reprezintă un punct central al programului de instruire al companiei.

Programele de instruire antirasism au devenit un subiect controversat în Statele Unite după uciderea lui George Floyd, conservatorii respingând acuzațiile de rasism instituțional și acuzând că acestea promovează discriminarea față de albi. Răspunsul Coca-Cola a venit după ce compania a fost amplu criticată pe Twitter și alte platforme special media, în special în rândul cercurilor conservatoare.

Citește și: