Clasicul Basic Instinct, disponibil și în format 4K: cum a fost restaurată celebra producție

Clasicul Basic Instinct, disponibil și în format 4K: cum a fost restaurată celebra producție

Basic Instinct, filmul lui Paul Verhoeven din 1991, a fost restaurat și va fi putea fi vizionat și-n format 4K.

Celebrul film Basic Instinct, considerat deja un thriller cult erotic, a fost restaurat și va fi dispnibil și-n format 4K. Decizia a fost luată de Studiocanal, compania care deține drepturile producției lui Paul Verhoeven, lansată în 1992, adică acum aproape 30 de ani.

Filmul, tras pe negativ de 35 MM a fost restaurat pe parcursul a doi ani de zile, în 2019 și 2020, iar tot procesul a fost supravegheat de regizor, dar și de actorii din rolurile principale: Sharon Stone și Michael Douglas.

Basic Instinct, în format 4K

Versiunea restaurată va ajunge și-n cinemtografele din Franța, dar ar putea fi disponibilă și pe platformele de streaming din iunie, scrie Variety.

Filmul va rula, de asemenea, și-n cinematografele din Australia și Noua Zeelandă pe 17 iunie, ulterior urmând să ajungă și-n Statele Unite și Marea Britanie. Au fost lansate și noi postere care să prmoveze varianta restaurată în format 4K.

Filmul a fost restaurat cu ajutorul lui Flore Maquin, un designer grafic cunoscut în industria de film. Studiocanal susține că-n varianta livrată pe platformele de streaming va veni la pachet și un documentar intitulat “Basic Instinct, Sex, Death & Stone”, în care sunt prezentate interviuri și imagini din cadrul întregului proces.

În timpul procesului de restaurare, compania a observat și că unele scene nu se mai regăseau pe negativ, multe dintre ele fiinc cenzurate la acea vreme din cauza caracterului erotic. Ele au fost recuperate în cele din urmă, iar varianta 4K e cea care a fost lansată și-n 1992.

Povestea filmului e simplă: detectivul Nick Curran (Michael Douglas), de la poliția din San Francisco, investighează moartea unei foste vedete rock și descoperă că acesta fusese înjunghiat de 31 de ori de o femeie cu care întretinuse relații sexuale. Pe măsură ce anchetă avansează, Nick se implică într-o situație periculoasă alături de trei femei, fiecare din ele fiind suspecte pentru crimă anchetată.

Chaterine Tromell (Sharon Stone) este o scriitoare care duce o viață luxoasă, iar crimele pe care ea le descrie în române sunt transpuse în realitate.  Sedus de Chaterine, Nick este atras într-un labirint al jocurilor psihologice, dragostei, excesului și crimei, în care singurul lucru pe care te poți baza este instinctul primar.