Clasament Google: care e cel mai căutat artist de pe internet

Clasament Google: care e cel mai căutat artist de pe internet

Google a venit cu un clasament surpriză în care-ți spune care e cel mai căutat artist de pe internet. E vorba de artiștii care n-au legătură cu industria muzicală.

Când spui artist, te gândești probabil imediat la cei din industria muzicală. Dar clasamentul Google, realizat în 199 de țări, nu se referă la artiștii muzicali, ci la artiștii din domeniul altor tipuri de arte.

Astfel, Google a colectat date de la începutul pandemiei din 199 de țări și a ajuns la concluzia că cel mai căutat artist pe internet în 2020 a fost Leonardo da Vinci.

Google, clasament al celor mai căutați artiști de pe internet

Potrivit motorului de căutare, cel mai popular este Leonardo da Vinci, care apare în rezultatele căutărilor din 82 de ţări, mare parte din Europa de Est, inclusiv România, Asia de Sud şi Africa. Marile expoziţii, deschise în 2019 şi ocazionate de împlinirea a 500 de ani de la moartea sa, au stimulat interesul publicului, fizic şi virtual. Dar şi datorită misterelor din jurul celor mai cunoscute opere ale sale, între care atribuirea, încă discutată, a lucrării „Salvator Mundi”.

Marea Britanie rămâne fidelă artistului stradal Banksy (căutat în 14 de ţări).

De mai multe luni, misteriosul artist a ţinut prima pagină a ziarelor, în special după ce a ajutat migranţii de pe nava Louise Michel din Marea Mediterană. Inspirat de criza sanitară, artistul a dezvăluit alte opere în această perioadă, fiind în fruntea căutărilor în Rusia şi Japonia, două ţări unde arta stradală are un statut bine stabilit.

În ceea ce priveşte femeile, Frida Khalo, populară în Mexicul natal dar şi în Statele Unite şi Brazilia, ocupă al doilea loc pe podium (29 de ţări), iar Artemisia Gentileschi (23 de ţări), pictoriţă italiană, a surprins clasându-se pe locul patru, după Vincent Van Gogh (24 de ţări) dar înaintea lui Picasso (18 ţări) şi Velázquez (2 ţări).

Din păcate, limitările guvernamentale au împiedicat ca din unele ţări să fie adunate date la zi, precum în China (unde Artemisia Gentileschi este de asemenea în frunte). Google este, de altfel, rar folosit în Rusia. Dar cele două ţări dispun totuşi de suficiente date, ceea ce nu este cazul în 47 de ţări, care au fost excluse din clasament, scrie News.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: