Citizen Kane și alte filme clasice, acum disponibile în Blu-ray 4K Ultra HD: unde le poți vedea

Citizen Kane și alte filme clasice, acum disponibile în Blu-ray 4K Ultra HD: unde le poți vedea

Criterion a dezvăluit primele sale versiuni Blu-ray 4K Ultra HD cu o listă de șase filme care include Citizen Kane, Menace II Society, The Piano, Mulholland Dr., The Red Shoes și A Hard Day’s Night. Noile lansări vor oferi pasionaților de filme șansa de a vedea unele dintre aceste filme la cele mai înalte rezoluții, chiar și în timpul desfășurării lor cinematografice.

Criterion menționează că inconfundabila capodoperă a lui Orson Welles, Citizen Kane, din 1941, a fost prima sa lansare pe disc, în urmă cu 37 de ani.

„Acum se alătură bibliotecii de filme, după o lungă absență, făcându-și prima apariție în 4K Ultra HD”, a scris Criterion pe blogul său.

Citizen Kane, adus în timpurile noastre

Celelalte versiuni reprezintă o varietate eclectică de perioade care variază de la anii 1940 cu The Red Shoes, 1960 – Hard Day’s Night – până în anii ’90 cu Menace II Society, Mulholland Drive și The Piano.

Fiecare titlu va veni într-un pachet combinat care include atât versiuni Blu-ray 4K UHD, cât și 1080p, împreună cu caracteristicile speciale populare ale Criterion despre fiecare film. Unele filme vor fi disponibile și în Dolby Vision HDR și Dolby Atmos, deși Criterion nu a specificat deocamdată care dintre pelicule.

Noile lansări 4K UHD ale Criterion vor reprezenta probabil cel mai bun mod de a viziona filme clasice acasă. Cu toate acestea, dacă nu ai nevoie de o calitate foarte mare, a lansat serviciul de streaming Criterion în 2019 și oferă acum peste „o mie de filme clasice și contemporane importante”, potrivit site-ului.

Netflix a acumulat 31 de nominalizări în acest an la Oscar. “Mank” al lui David Fincher a avut un număr impresionant de zece nominalizări care au inclus cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (Gary Oldman) și cea mai bună actriță în rol secundar (Amanda Seyfried). „Ma Rainey’s Black Bottom” și „Mank” au câștigat câte două premii.

„Mank” este primul lungmetraj regizat de David Fincher după șase ani de pauză. Filmul spune povestea certurilor din timpul producției clasicului Citizen Kane, dintre scriitorul Herman J. Mankiewicz și regizorul Orson Welles.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: