Cine va domina piața auto anul acesta. Nici experții nu se așteptau la asta

Cine va domina piața auto anul acesta. Nici experții nu se așteptau la asta

Atunci când ne gândim la o marcă auto de succes, în minte ne apar imediat bavarezii de la BMW sau Audi. Ei bine, anul acesta piața auto va fi dominată de o altă marcă.

Toyota s-ar putea impune pe piața auto a acestui an, luând fața celorlalți competitori. Acest lucru reiese chiar din mesajul transmis de către șeful Toyota Europe, Matthew Harrison.

Toyota va depăși previziunile inițiale pentru 2021

Matthew Harrison a declarat că rezultatele mărcii pentru anul curent vor depăși previziunile formulate inițial de experții în domeniu. Concret, Harrison este de părere că marca își va depăși estimarea inițială de 1,1 milioane de unități vândute în regiune în acest an.

Deja, planul a fost depășit, spune oficialul Toyota. Potrivit lui Matthew Harrison, compania se poate mândri la această oră cu 30.000 de unități vândute peste plan.

În 2025, spune expertul, compania ar putea ajunge chiar și la 1,5 milioane de mașini vândute, ceea ce ar fi cu adevărat o performanță notabilă și ar transforma Toyota într-o marcă și mai consolidată pe piața auto globală.

Oficialul mărcii consideră că există „o cerere puternică și suntem într-o poziție mult mai favorabilă decât aș fi putut visa la începutul anului sau la sfârșitul primului trimestru. Așa că ne-am actualizat prognoza de vânzări și proiectăm acum 1,2 milioane de unități vândute”.

Totuși, oficialul Toyota subliniază că ultima perioadă a fost extrem de dificilă.

Atât criza sanitară globală, provocată de pandemia de coronavirus, cât și criza semiconductorilor, au pus piedici intrustriei. Important este că, deși contextul a fost unul nefavorbail, cifrele oficiale ale companiei arată mai mult decât promițător.

„Ambele probleme (n.n. – pandemia și lipsa semiconductorilor) s-au dovedit a fi mai grave decât am crezut. În ciuda acestui fapt, cu 600.000 de unități vândute în primul semestru, suntem cu 30.000 de unități peste planul nostru inițial și avem o cotă de piață record de 6,8% pentru Toyota și Lexus (n.n. – combinate)”, a declarat șeful Toyota Europe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: