31 dec. 2021 | 14:25

Cel mai scump cablu Ethernet: de ce costă atât și de ce nu trebuie să-l cumperi

ACTUALITATE
Cel mai scump cablu Ethernet: de ce costă atât și de ce nu trebuie să-l cumperi

S-a strigat Bingo în ceea ce privește cel mai scump cablu Ethernet din lume.

Termenul de audiofil ar trebui să fie o contrapartidă sonoră la cinefil, deoarece acel cuvânt înseamnă o persoană care apreciază foarte mult filmele, așa că „audiofil” ar trebui să se refere la o persoană care urmărește o experiență pură de ascultare a muzicii. „Audiofil” ar trebui să se refere în mod corespunzător la cineva care apreciază să asculte muzica așa cum a fost înregistrată și care nu se teme să plătească suplimentar pentru echipamente de înaltă calitate pentru a urmări un sunet „live”.

Din păcate, nu. „Audiofil” a devenit sinonim cu „persoană care cheltuiește sute de dolari pe pietre magice”.

Cea mai recentă interconexiune audiofilă care atrage atenția este cablul Ethernet AudioQuest Diamond RJ/E, care te va costa doar 10.000 USD.

„Toate cablurile audio sunt direcționale”, spune pagina produsului. „Săgețile sunt marcate clar pe conectori pentru a asigura o calitate superioară a sunetului. Pentru cele mai bune rezultate, săgeata îndreptată în direcția fluxului de muzică. De exemplu, NAS către router, Router către player de rețea.”

Cel mai scump cablu de internet

Să ne oprim și să ne gândim la asta pentru o clipă. Amintește-ți că aici vorbim despre un cablu Ethernet, nu despre un fir de difuzor. Acest cablu este conceput în mod special de către producător pentru a fi utilizat pentru a conecta un NAS la un comutator Ethernet, iar apoi, probabil, ai folosi un al doilea cablu Diamond pentru a conecta comutatorul la computer. Deci, acești tipi susțin de fapt că direcția cablului are un impact semnificativ asupra modului în care sună muzica găzduită de NAS.

Nu cred că acești băieți au idee ce este un Ethernet, cu atât mai puțin o înțelegere a modelului OSI. O înțelegere de bază a ceea ce este Ethernetul și a modului în care funcționează demolează afirmațiile fundamentale conform cărora cablurile pot face ceva special.

Nu mă îndoiesc că sunt cabluri drăguțe și că mufele sunt solide, dar dacă le cumperi, atunci merită să te desparți de 10.000 de dolari.