Cel mai nou proiect crypto din România: Gypsycoin. Capitalizarea a depășit 2 milioane de dolari

Cel mai nou proiect crypto din România: Gypsycoin. Capitalizarea a depășit 2 milioane de dolari

Daniel Cioabă, autointitulat ca fiind regele romilor, a surprins opinia publică din România cu anunțul său inedit. Cioabă a lansat, la finele săptămânii trecute, cel mai nou proiect de criptomonedă din România: Gypsycoin.

Potrivit reprezentanților minorității rome din țara noastră, Gypsycoin are mai multe întrebuințări. Acestea sunt: finanțare acte de caritate; monedă de schimb pentru comunitate; finanțare de proiecte educaționale; investiții financiare pe termen lung și plăți.

Practic, această nouă monedă digitală va funcționa ca o veritabilă criptomonedă, așa cum există deja pe piața globală numeroase alte variante.

Gypsycoin va fi prima monedă digitală universală a romilor

Potrivit reprezentanților comunității, această criptomonedă va aduce un avantaj suplimentar romilor de pretutindeni, deoarece va fi prima monedă digitală universală a romilor.

„Acest proiect aduce un element în plus comunităților de romi de pretutindeni. Și anume, prima monedă digitală universală a romilor. Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne.

Așa a apărut simbolul GYPSYCOIN: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință.

Prin urmare, Gypsycoin este asociat unei cauze. Această cauză fiind dezvoltarea multilaterală a comunităților de romi. Din acest punct de vedere, aspectele cheie pe care se concentrează acest proiect sunt furnizarea de alimente și obiecte de uz casnic familiilor nevoiașe, educația sanitară, promovarea pargusului educației școlare, educația morală civică și educația tehnologică”, explică Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor, în cadrul unui comunicat de presă transmis vinerea trecută.

Gypsycoin reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral și se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităților de romi.

Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților și pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În același timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi, prin intermediul simbolului și al comunității Gypsycoin.

În acest sens, Gypsycoin are atașat și un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunitățile de romi din întreaga lume, a mai explicat sursa citată.

Lansata pe 31 iulie 2021, cu 1.000.de deținători, capitalizarea de piață a GypsyCoin este în acest moment de peste 2 milioane de dolari.