Cel mai ambițios plan al lui Elon Musk: Neuralink vrea implanturi cerebrale umane în 2021

Cel mai ambițios plan al lui Elon Musk: Neuralink vrea implanturi cerebrale umane în 2021

Neuralink, compania misterioasă de implanturi neuronale a lui Elon Musk, ar putea fi gata să experimenteze pe creierul uman cât mai curând, în acest an.

Anunțul vine de la însuși Musk, care a scris pe Twitter că Neuralink lucrează îndeaproape cu FDA, agenția guvernamentală care reglementează și aprobă noi produse farmaceutice și dispozitive medicale, pentru a-și promova cercetarea.

Te-ai oferi voluntar pentru un asemenea experiment de la Neuralink?

Deși nu este clar cum a arătat acea tehnică de reglementare, va fi interesant să vedem cu ce vine Neuralink. Mai ales având în vedere prăpastia mare dintre promisiunile ambițioase ale lui Musk pentru tehnologie și prima sa demonstrație dezamăgitoare de anul trecut.

De la lansarea Neuralink, Elon Musk a opinat că implantul va putea transmite muzică direct în creierul oamenilor și va conecta mintea umană la computere puternice.

Cel mai recent, el a spus că o maimuță implantată cu tehnologia Neuralink folosea dispozitivul pentru a juca jocuri video.

„Avem o maimuţă care are un implant wireless în creier cu mici fire şi care îi permite să se joace jocuri video cu mintea” a scris Musk pe Clubhouse. „Nu poţi vedea locul în care este făcut implantul şi este o maimuţă fericită. Avem cele mai frumoase locuri pentru maimuţe din lume. Vrem să le facem să joace Pong cu mintea între ele”.

Dar realitatea a rămas, până în prezent, sub așteptări. Neurologii nu au fost impresionați de demonstrația lui Neuralink din august. În plus, aceasta nu este prima dată când Musk sugerează că cercetarea umană va avea loc în curând.

Acestea fiind spuse, mulți rămân extrem de entuziasmați de perspectivele Neuralink, mai ales că una dintre promisiunile lui Musk a fost că dispozitivul va putea vindeca o mare varietate de boli.

Drept urmare, o mulțime de oameni de pe internet – inclusiv persoana căreia Musk i-a răspuns recent pe Twitter – s-au oferit ca subiecți de cercetare, în speranța că Neuralink ar putea să-i ajute să ducă o viață mai bună.

Citește și: