Cei mai în vârstă gemeni identici din lume, în Cartea Recordurilor: ce vârstă fabuloasă au

Cei mai în vârstă gemeni identici din lume, în Cartea Recordurilor: ce vârstă fabuloasă au

Două surori din Japonia au fost recunoscute, oficial, drept cei mai în vârstă gemeni identici din lume.

În 1 septembrie, Umeno Sumiyama şi Koume Kodama aveau 107 ani și 300 de zile. Ele s-au născut pe 5 noiembrie 1913, pe insula Shodoshima din vestul Japoniei. Gemenele provin dintr-o familie cu 13 membri.

Ce record mondial au stabilit surorile?

Acestea au fost recunoscute, în mod oficial, de către Guinness World Records, drept cei mai în vârstă gemeni identici. Familiile lor au declarat pentru Guinness, că cele două surori glumeau adesea în legătură cu faptul că vor trăi mult. Ele spuneau că vor avea o viață mai lungă decât titularele recordului anterior.

Predecesoarele lor, cunoscute drept „Kin-san” și „Gin-san”, au murit în urmă cu aproximativ 20 de ani. Acestea au fost considerate eroine naționale în Japonia, datorită vârstei lor. Ele au devenit cunoscute, la nivel mondial, din cauza numeroaselor apariții televizate, dar și ca urmare a umorului de care dădeau dovadă. Gemenele s-au născut în satul Narumi și au trăit până la vârsta de 107 ani, respectiv 108 ani.

Noile titulare ale recordului au stat împreună până la terminarea școlii primare, după care acestea s-au separat. Kodama a fost trimisă pe insula Kyushu din sud-vest, ca menajeră în Oita. Ea a rămas acolo unde și-a întemeiat o familie. Sumiyama a rămas pe insula natală și s-a căsătorit.

Japonia, Țara Soarelui Răsare, este una dintre statele în care populația este foarte îmbătrânită. Din 125 de milioane de locuitori o treime au deja peste 65 de ani. Aproximativ 86.500 dintre cetățenii țării au chiar 100 de ani sau mai mult. Este considerată, de asemenea, țara cu cei mai educați oameni, majoritatea dintre ei având studii superioare. Ea este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume și are un nivel foarte ridicat de speranță de viață.

Astfel că, surorile identice, Umeno Sumiyama şi Koume Kodama, au fost felicitate de o lume întreagă cu ocazia faptului că au stabilit un nou record.  Ele au ajuns astfel cele mai vârstnice surori gemene identice.