19 nov. 2021 | 15:55

Cea mai scurtă metodă de a-ți măsura inteligența: cum afli din trei întrebări ce IQ ai

ACTUALITATE
Cea mai scurtă metodă de a-ți măsura inteligența: cum afli din trei întrebări ce IQ ai

Cel mai scurt test IQ din lume îți poate arăta cât de inteligent ești. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi la trei întrebări (aparent) simple.

Fiecare om se întreabă, la un moment dat, cât de inteligent este. Firește, nivelul de inteligență poate fi observat și din aprecierile celor din jur, cu toate că nu mereu această metodă dă roade, de vreme ce foarte important este și anturajul în care te afli. Spre exemplu, un om cu inteligență medie poate fi considerat un geniu în medii defavorizate, unde școala nu a reprezentat o prioritate. Același om are toate șansele să fie considerat mai puțin inteligent dacă se învârte în medii academice.

Cu toate astea, există teste din care putem afla, „cu subiect și predicat”, cât de inteligenți suntem, indiferent de mediul în care ne învârtim.

Cel mai scurt test IQ din lume nu este chiar cel mai ușor

Cu toate că am fi tentați să credem că cele trei întrebări au parte de un răspuns ușor, testul a demonstrat că ghicirea răspunsurilor corecte nu este chiar la îndemâna oricui, informează iflscience.com.

Cele trei întrebări ale testului IQ sunt:

1. „O minge şi o bâtă costă împreună 1 leu şi 10 bani. Bâta costă cu 1 leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?”

2. „Dacă 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?”

3. „Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?”

Chiar și așa, nu ai niciun motiv să te temi de acest test pentru că, în mod cert, nu trebuie să fii Albert Einstein ca să știi răspunsurile celor trei întrebări. Se preconizează că IQ-ul marelui savant varia între 205 și 225, în funcție de măsurătorile la care a fost supus, de-a lungul timpului.

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele