Cea mai bună idee pentru telefonul tău vechi te ajută și să economisești bani

Cea mai bună idee pentru telefonul tău vechi te ajută și să economisești bani

O critică destul de frecventă la adresa producătorilor de electronice e că poluează planeta indirect. Samsung vrea să mai limiteze asta. Așa că a creat un program prin care îți poți „recicla” telefonul.

Producătorii de electronice, cel mai des, nu-și fac griji de ce se întâmplă cu dispozitivele lor odată ce-au ajuns să nu mai fie folosite. Cel mai des sunt aruncate. Uneori, sunt și reciclate, ca să fie extrase metalele rare din componența lor. Samsung merge pe-o soluție de mijloc.

Prin programul Upcycling, compania vrea să ofere software care „ține” în viață dispozitivele vechi. Poți astfel transformat un telefon Galaxy într-un monitor audio sau într-un senzor de lumină. Și nu mai dai bani pe dispozitive care fac asta.

Programul nu-i deloc nou, dar acum a fost extins. În versiunea beta a fost introdus în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Coreea din 21 aprilie. În trecut, Samsung a mai făcut ceva similar cu cutiile televizoarelor premium pe care le puteai transforma în case pentru animale.

Ce presupune, de fapt, programul Samsung pentru tine ca utilizator

Cu siguranță acest program nu-i cea mai inovatoare idee de la Samsung. Dar folosește două elemente importante: dispozitivul vechi, cel mai des un telefon, și software bazat pe algoritmi de inteligență artificială ca să devină un dispozitiv cu totul nou.

De exemplu, vechiul telefon poate detecta dacă plânge un copil sau dacă latră un câine. Va trimite o notificare direct pe telefonul tău principal și poți asculta chiar și sunetul care a declanșat alerta. Totodată, telefonul este optimizat, prin software, ca să nu consume la fel de multă energie ca în alte scenarii de folosire.

În ceea ce privește controlul luminii, programul poate fi folosit pentru a activa becuri sau televizoare conectate prin SmartThings. Cel mai impresionant demers Samsung în acest sens a fost însă transformarea telefoanelor vechi în dispozitive medicale.

Altfel, prin acest demers, compania își consolidează atât prezența pe zona de smart home, cât și reduce din poluarea cu electronice. Totodată, dacă vrei și alte idei de reciclare acasă a telefoanelor vechi, iată o listă cu cinci moduri aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: