Ce s-a întâmplat cu cea mai importantă criptomonedă: una caldă și una rece pentru amatorii de Bitcoin

Ce s-a întâmplat cu cea mai importantă criptomonedă: una caldă și una rece pentru amatorii de Bitcoin

Niciodată nu a fost mai problematic să-ți bagi economiile în criptomonede. Bitcoin continuă să facă legea în piață și să stabilească trendul pentru majoritatea activelor crypto. Din păcate, cea mai importantă monedă digitală parcurge o perioadă dificilă.

Mulți au sărit în sus de bucurie în weekend când au văzut că Bitcoin se afla pe un făgaș ascendent. Nu de alta, dar tocmai sărise peste nivelul de 50.000 de dolari per unitate. La momentul redactării acestui material, însă, Bitcoin pare să se afle în cădere liberă. A pierdut deja mai mult de un procent în ultimele 24 de ore și se tranzacționează cu 46.811 dolari.

Bitcoin, în cădere de cinci săptămâni

Nu vorbim încă de un record negativ, dar cei de la Bloomberg nu au putut să nu consemneze peste patru săptămâni de scădere.

În teorie, duminică, situația a arătat un pic mai roz, când principala criptomonedă a urcat cu aproximativ 2,11%, cu aproximativ 1.045 de dolari față de închiderea precedentă. În mod regretabil, însă, cei 50.445 de dolari de la finele săptămâni s-au desumflat rapid, în mai puțin de 24 de ore.

Dacă ne uităm însă la minimul istoric al Bitcoin pe 2021, înregistrat pe 4 ianuarie, lucrurile continuă să arate destul de bine pentru piața de criptomonede. Nu de alta, dar principala activă crypto a început anul cu 27.734 de dolari per unitate, iar în weekend a sărit cu aproximativ 81,9% peste acel prag.

De partea cealaltă a baricadei, investitorii în crypto se uită cu ochi mari la Ether, bazată pe rețeaua de blockchain Ethereum. Nu de alta, dar situația pe acea zonă mare un pic mai stabilă, mai previzibilă. Duminică, o unitate Ether a sărit cu 0,26% până la 4100 de dolari pe unitate, o creștere de aproximativ 10,78 dolari. Din păcate, la finele zilei de luni, s-a dus serios în cap, cu o scădere de aproximativ 51 de dolari sau 1,34%. În consecință, se tranzacționează acum cu aproximativ 3739 de dolari.

Citește și: