16 aug. 2021 | 16:15

Ce ne pregătesc Facebook și Amazon: proiectul ambițios al giganților tech

ACTUALITATE
Ce ne pregătesc Facebook și Amazon: proiectul ambițios al giganților tech

Facebook și Amazon intenționează să înceapă operațiunile la un nou proiect. Este vorba de operarea unui cablu de date subacvatic. Proiectul ambițios al marilor companii constă în crearea unei noi conexiuni de date.

După retragerea China Mobile, marile companii Facebook și Amazon s-au unit într-un proiect comun. Ele au cerut acordul guvernului Statelor Unite, pentru operarea cablului subacvatic între Filipine și California. Cele două au declarat Comisiei de Comunicații Federale, că doresc să înceapă demersurile până la sfârșitul anului 2022. Ele și-au motivat cererea prin faptul că noua conexiune va oferi o conexiune și capacitate nouă.  Va fi și mult mai semnificativă deoarece pe această rută cererea de comunicare de date crește de la an la an.

De ce este atât de important proiectul lor?

Companiile și-au susținut cauza într-un dosar comun. În ceea ce privește Facebook, noul cablu va ajuta la susținerea aplicațiilor sale. Pentru Amazon va însemna capacitatea de a sprijinii serviciile de stocare și conectare între centrele de date.

Reprezentanții Facebook au spus că părțile participante la proiect au fost de acord că ”cea mai bună cale pentru a finaliza construcția și a pune în funcțiune sistemul de cablu a fost restructurarea proprietății sistemului. Permițând astfel părților să își îndeplinească obiectivul de a aduce conectivitatea la mai mulți oameni și regiuni”. Amazon și China Mobile nu au răspuns imediat acestui comentariu. Statele Unite și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la rolul Chinei în gestionarea traficului în rețea în contextul riscului de spionaj.

Aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului. Acestea transportă 99% din traficul de date din lume. În mai 2019, Comisia de Comunicații Federale votează respingerea China Mobile. Această decizie este motivată ca fiind împotriva unui eventual spionaj la adresa Statelor Unite. Pe acest fond,  China Mobile nu mai are permisiunea de a furniza servicii Statelor Unite.

Ca urmare, acest proiect gigant este foarte important. Acesta va face o conexiune mult mai bună și va îmbunătății serviciile Facebook și Amazon